Toroczkai: olyat teszünk ma, ami még nemzeti radikálisnak mondott magyar pártnak sohasem sikerült

Toroczkai: olyat teszünk ma, ami még nemzeti radikálisnak mondott magyar pártnak sohasem sikerült

A pártelnök X-bejegyzése:

Olyat teszünk ma, ami még nemzeti radikálisnak mondott magyar pártnak sohasem sikerült. Brüsszelben, az Európai Parlamentben, a szövetségeseinkkel megalakítjuk az új európai pártcsaládot, az EP új frakcióját.

Ennek az új európai szövetségnek tavaly Budapesten tettük le az alapjait, majd a Szófiai Nyilatkozattal erősítettük meg.

Európa ellenségeivel nem egyezkedni akarunk, nem kéredzkedünk be hozzájuk, hanem le akarjuk őket győzni.

🇪🇺 Olyat teszünk ma, ami még nemzeti radikálisnak mondott magyar pártnak sohasem sikerült. Brüsszelben, az Európai Parlamentben, a szövetségeseinkkel megalakítjuk az új európai pártcsaládot, az EP új frakcióját. Ennek az új európai szövetségnek tavaly Budapesten tettük le az… pic.twitter.com/DSBP0lLVYz

— Toroczkai László (@ToroczkaiLaszlo) July 10, 2024

Frissítés: a Green Deal ellen, a migráció ellen és Európa iszlamizálódása ellen

A cseh Szabadság és Közvetlen Demokrácia Párt (SPD) közölte, hogy más szélsőjobboldali pártokkal együtt szerdán bejelentik az Európai Parlamentben a Szuverén Nemzetek Európája nevű új képviselőcsoport létrehozását, írja a Politico nyomán a 24.

Tomio Okamura, az SPD vezetője keddi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az Alternatíva Németországért (AfD) lesz a legerősebb erő a csoportban. A többi tagot nem nevezte meg, azonban Borvendég Zsuzsannának, a Mi Hazánk Mozgalom EP-képviselőjének a szóvivője már megerősítette, hogy csatlakozik a képviselőcsoporthoz.

Az SPD-nek egy képviselője, Ivan David jutott be a testületbe, ő korábban az Identitás és Demokrácia (ID) frakció tagja volt. Az AfD-t azután zárta ki az ID, hogy a német párt EP-listavezetője, Maximilian Krah rámutatott, hogy az SS nem minden tagja volt bűnöző. Az európai parlamenti képviselőcsoport létrehozásához 7 tagállamból legalább 23 képviselő szükséges.

A csoport programja a Green Deal ellen, a migráció ellen és Európa iszlamizálódása ellen is irányul. Azt akarjuk, hogy Brüsszel hatásköre visszakerüljön a nemzeti szintre – mondta Okamura.

A brüsszeli lap korábban beszámolt arról, hogy a Szuverén Nemzetek Európájához való csatlakozásról tárgyal még Milan Uhrík szlovák képviselő, 14 AfD-s EP-képviselő, a bolgár Újjászületés három képviselője, Sarah Knafo, a francia Visszahódítás (Reconquete) EP-képviselője, egy litván EP-képviselő, valamint a lengyel Konföderáció párt néhány tagja.

Knafo azt mondta, hogy az AfD küldöttsége meglátogatta őt Párizsban, hogy megpróbálják meggyőzni a csatlakozásról, de még nem döntött. „A Konföderáció párt még mindig tárgyalásokat folytat, és különböző forgatókönyveket mérlegel” – mondta a lengyel párt szóvivője ez ügyben.

Hírdetés

2. frissítés: íme a résztvevők

A német Alternatíva Németországért (AfD) párt elegendő partnert talált saját frakció alakításához az Európai Parlamentben – erősítette meg Alice Weidel társelnök szóvivője a Die Welt című lap korábbi jelentését, írja az MTI.

A parlamenti frakciót egyelőre kilenc uniós tagország 28 képviselője alkotja, közöttük 14-en az AfD-ből.

További résztvevők:

 • a Mi Hazánk Mozgalom,
 • a Visszahódítás (Reconquete) Franciaországból,
 • a Szabadság és Függetlenség Konföderáció (Konfederacja) Lengyelországból,
 • az Újjászületés Bulgáriából,
 • a Se Acabó La Fiesta Spanyolországból,
 • a Szabadság és Közvetlen Demokrácia Párt (SPD) Csehországból,
 • a Köztársaság (Republika) Szlovákiából,
 • a Nép és Igazságosság Unió Litvániából.
 • Weidel szóvivője szerint a frakció nyitva áll további csatlakozni szándékozók előtt.

  A frakció megalakulását hivatalosan szerda este jelentik be a Welt beszámolója szerint. Az AfD a frakciónak a Szuverén Nemzetek Európája nevet javasolja adni.

  A frakcióvezető a tervek szerint René Aust, az AfD türingiai parlamenti képviselője lesz. Az elnökhelyettesi posztokról jelenleg még folynak a tárgyalások.

  A cseh SPD vezetője, Tomio Okamura a cseh CTK hírügynökségnek megerősítette az AfD-vel közös parlamenti frakció létrehozásának tervét.


  Forrás:kuruc.info
  Tovább a cikkre »