Toroczkai: megvédjük a turult!

Toroczkai László (Mi Hazánk) azt mondta ma napirend előtt a parlamentben, hogy 19 éve húzódik a XII. kerületi turulszobor ügye, és 2024-ben még mindig az SZDSZ szellemisége irányítja ezt a kérdést. Most az újonnan megválasztott kerületi polgármester, Kovács Gergely (Magyar Kétfarkú Kutya Párt) beszél arról, hogy le kell bontani, le kell dönteni a szobrot.

Közölte, az egész nemzet ezeréves jelképét akarják ledönteni, ilyenre Magyarországon nem volt példa, az ukrán magyarellenes hatóságok tettek ilyet Munkácson. Elmondta, pártja október 23-án a helyszínen szervez demonstrációt, amelyen emlékeztetik a polgármestert és a mögötte álló magyarellenes erőket: ahogy 2008-ban, most is megvédik a turulszobrot. Hibának tartotta, hogy a kerületek kezébe adták szobrok, emlékművek állításának jogát, ezt ugyanis nem lehet kivenni az állam, az Országgyűlés kezéből.

Hírdetés

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára értékelése szerint "ilyen az, amikor a cancel culture megérkezik a Hegyvidékre és magyar nemzeti szimbólumainkat akarja ledönteni". Hozzátette: a turulra a magyarok büszkék, az része 1100 éves Kárpát-medencei történelmüknek. Fontos a magyarság történelme, "mi ezzel egyfajta folyamatosságot vállalunk" – fogalmazott.

Közölte, Magyarországon "a náci, a kommunista diktatúra és a gyilkos eszmék" külföldről behozott eszmék, "mi, magyarok sohasem hoztunk létre olyan eszméket, amellyel kiközösítettünk volna bárkit". Szólt arról is, a korábbi polgármester, Pokorni Zoltán sok időt és energiát fordított arra, hogy leüljön mindenkivel, akinek véleménye volt a turulszoborról, ennek is köszönhető, hogy létrejött az Igazak fala, és kiigazították a turulszobor talapzatán a feliratot.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »