Toroczkai László szerint nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet az első országos cigány televízió, a Dikh TV

A Mi Hazánk szerint nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet Magyarország első országos cigány televíziója, a Dikh TV, mivel a működésével a magyarság és a cigányság egymás ellen uszítását szolgálhatja – jelentette ki Toroczkai László pártelnök szombaton Budapesten. Az ellenzéki politikus sajtótájékoztatóján közölte: akár parlamenti vizsgálóbizottság felállítását is kezdeményezik, például annak tisztázására, hogy az új televízió finanszírozói mögött nem találhatók-e más államok.

Toroczkai László hangsúlyozta: számításaik szerint több százmillió forintba kerülhet a Dikh TV beindítása és reklámozása, és felvetődik a kérdés, kik finanszírozzák azt. Elmondta: a céginformációs adatokból úgy látják, hogy egy Romániából érkezett üzletember áll tulajdonosként a tv mögött, ezért meg kell vizsgálni, hogy román állami pénzeket is fordítottak-e a televízióra.

Hírdetés

A Mi Hazánk elnöke kiemelte, hogy a Dikh TV működése azért is komoly feszültségekhez vezethet, mert eddigi internetes műsoraiban visszatérő elem volt a magyarellenes rasszizmus, és nem lehet tudni, hogy a jövőben nem jeleníti-e meg az Opre Roma párt szeparatista törekvéseit, vagyis egy önálló cigány tartomány létrehozásának igényét.

mti


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »