Toroczkai László: Meghívom Colleen Bellt Ásotthalomra

Sajnálom, hogy az amerikai nagykövet a határ mellett élő törvénytisztelő magyar állampolgárok helyzete iránt nem mutatott érdeklődést.

„Őxcellenciája Colleen Bell Asszony, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete

Tisztelt Nagykövet Asszony!

A sajtóból értesültem arról a hírről, hogy tiszteletét tette itt a mi vidékünkön annak érdekében, hogy személyesen tájékozódjon az illegális és tömeges migráció miatt kialakult helyzetről a magyar-szerb határon. A látogatása keretében megtekintette a magyar biztonsági határzárat, s az arra épült röszkei tranzitzónát, ahol a magyar hatóságok bemutatták az eljárásrendet, s Ön a migránsok helyzetéről is érdeklődött.

Sajnálom, hogy a határ mellett élő törvénytisztelő magyar állampolgárok helyzete iránt nem mutatott érdeklődést, pedig az illegális migráció nem csupán a sokszor bűncselekményeket elkövető gazdasági bevándorlóknak és háborús övezetből érkező, be nem azonosítható, menekültkérelmet benyújtóknak, hanem a helyi törvénytisztelő magyar lakosságnak is problémákat okoz.

Hírdetés

Szeretettel hívom meg Ásotthalomra, hogy a migráció által okozott helyzetről tájékoztassam, örömmel fogadnám a Polgármesteri Hivatalban, ahogy fogadtam korábban a hozzánk ellátogató, a helyi lakosságot érintő hatásokról tájékozódó svéd nagykövet urat is.

Egyúttal szeretném felhívni Nagykövet Asszony figyelmét arra a nyilván Ön által is ismert tényre, hogy a diplomáciai képviselők különleges jogi helyzetének egyik fontos alapja a kölcsönösség. Az állami szuverenitásból következik, hogy az államok egymás felett nem gyakorolhatnak joghatóságot. A szuverenitás elvéből az is következik, hogy a két állam egyenrangú, kapcsolataikat csak a kölcsönösség elve alapján rendezhetik.

Erre való tekintettel arra kérem Nagykövet Asszonyt, hogy működjön közre annak érdekében, hogy én magam is az amerikai-mexikói határra látogathassak, hogy az amerikai hatóságok jelenlétében megtekinthessem az Amerikai Egyesült Államok határvédelmét, továbbá egy Ásotthalomhoz hasonló méretű, a határ közelében lévő település polgármesterével a tapasztalatcsere érdekében találkozhassak.

Ásotthalom, 2016. augusztus 1.

Kérem, fogadja Nagykövet Asszony őszinte tiszteletem és nagyrabecsülésem kifejezését

Toroczkai László
polgármester
Ásotthalom Nagyközségi Önkormányzat”


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »