Toroczkai László: Lázár János a szobor ügyével akarta elérni, hogy itt ma ne legyünk sokan

Toroczkai László: Lázár János a szobor ügyével akarta elérni, hogy itt ma ne legyünk sokan

Zuglóban koszorúzott, aztán a XII. kerületbe ment a Mi Hazánk párt.

„Fejet hajtottunk Pongrátz Gergely szobránál, amelyet a Mi Hazánk zuglói vezetői állítottak még tíz évvel ezelőtt. Czeglédi János és Markó István bajtársaimmal koszorúztunk” – számolt be az eseményről X-en a Mi Hazánk elnöke. Toroczkai László ezután a XII. kerületbe ment a vitatott sorsú Turul szoborhoz, melyet Lázár János építési és közlekedési miniszter ideiglenes műemléki védelem alá helyezne, illetve mellyel kapcsolatban az új polgármester, Kovács Gergely (Kétfarkú Kutya Párt) azt mondta, „most már biztosan kell vele valamit csinálni”, akár el is szállíthatják.

Lázár János kezdeményezését Toroczkai László a Turulnál egy trükknek nevezte, amelynek az volt a célja, hogy „ma itt ne legyenek sokan”. De a Mi Hazánk a nemzeti szimbólumok védelmét akarja elérni, hogy „ne tehesse rájuk a kezét egyetlen mocskos magyargyűlölő se”.

Hírdetés

A pártvezető szerint mivel jelenleg a Fideszen és a Tisza Párton kívül egyedül a Mi Hazánk tudna bejutni a parlamentbe, mindkét párt felől súlyos támadásokra kell számítaniuk. Ezután Dante poklához hasonlította a magyar politikai életet, ahol vannak a mértéktelenek és a mohók (a kormánypárt emberei), akik mindig csak gazdagodni akarnak, de e pokol legmélyebb bugyrába Magyar Péter kerül majd, mert ő egy csaló és áruló, mondta. „Báránybőrbe bújt árulónak” nevezte Magyart, mert pártja az Európai Parlamentben az Európai Néppárthoz csatlakozott, illetve meret szerinte a Tiszának nincs is terve a magyar gazdasággal kapcsolatban, holott az nagy bajban van.

Szerinte mind Magyar Péter, mind Orbán Viktor „szemben áll azzal, amit az 1956-osok akartak”.

A Mi Hazánk rendezvényein állandóan jelen lévő ágyúval „figyelmeztető lövéseket” adtak le, csövét – szándékosan – a polgármesteri hivatal felé irányították, javasolva, hogy inkább ennek a füstjét szívja a „drogos polgármester”.

Novák Előd szimbolikusan Turul tér névtáblát helyezett ki, ezzel is kifejezve, hogy az emlékműnek ott a helye, ahol jelenleg is van. A Mi Hazánk alelnöke beszédében hangsúlyozta: 23 szervezett fogott össze a szobor megmentéséért.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »