Toroczkai László: “Fontos, hogy a nemzeti erők derék hadában rengeteg futballszurkoló van”

Toroczkai Lászlóval, Ásotthalom polgármesterével beszélgettünk.

AZ ELSŐ RÉSZ:

“A magyar-lengyel tengely az európai ellenállás központja!” – interjúnk Toroczkai Lászlóval

MÁSODIK RÉSZ:

– Most mondok egy olyan dolgot, amit még soha, sehol nem mondtam. Van olyan afrikai, katolikus bíboros, aki azt mondja, hogy rossz a migráció. Például Semi Keba, aki Franciaországban született feketebőrű ember, amikor ő felnőtt, akkor visszaköltözött nagyszülei országába, Beninbe. Afrikából hirdeti a pán-afrikaizmus eszméjét, és azt mondja, hogy menjenek vissza Afrikába az afrikaiak Európából. Szóval ez is van, én ezt tudom támogatni. Azt, hogy mindenki menjen vissza oda, ahol a gyökerei vannak és békében éljünk egymás mellett. Azt gondolom egyébként, hogy ebből a szempontból nagyon jó lenne, ha az európai valódi nemzeti erők – akár személyek – között kialakulna valamiféle kommunikáció, akár párbeszéd.

A magyar szurkolók és a nacionalisták közül sokak példaértékűnek találják a lengyel hazafias mozgalmat, illetve a hazaszeretetüket. Valljuk be nálunk ez sajnos nincs meg annyira, mint bennük. Megnéztem a Függetlenség Menetének a történetét, 8 év alatt jutottak el 1000 fős megmozdulásból egy 100 000-es felvonulásig. Nálunk a Trianon emlékmenet lehetne hasonló kaliberű, de annak a létszáma sajnos nem ugrik meg ekkorát. Miért nem tudunk mi is “gyarapodni”, illetve hogy áll szerinted a szélsőjobboldal napjainkban Magyarországon?

– Nyilván erre a kérdésre nem tudok egzakt választ adni… Valahol a néplélekben keresendőek az okok. A lengyel egy ilyen tömeges megmozdulásra jobban motiválható, mint a magyar. Nagyon hosszú téma lenne, hogy most ezt kifejtsem. Én mindig azt mondtam a lengyel barátaimnak, pl. Robert Winnickinek ( aki nekem nagyon jó barátom. A Függetlenségi Menet egyik főszervezője, ma már parlamenti képviselő, akkoriban egy Romantikus Erőszak koncerten ismerkedtünk meg), hogyha nekünk magyaroknak ilyen lehetőségünk lenne, hogy 100 000 ember jönne így velünk az utcára, akkor nem lenne gond a kormányváltással, vagy bármilyen nemzeti üggyel. Nálunk Magyarországon 100 000 ember előtt beszédet talán rajtam kívül Orbán Viktor tarthatott, de én pl. lengyel százezres tömeg előtt tudtam beszédet tartani.

Néplélekbeli különbség, ettől függetlenül azt gondolom, hogy egész Európában a legnagyobb lehetőség a magyar és a lengyel nemzeti erőkben van. Tehát, én azt gondolom, hogy jelenleg nincs vegytisztább nemzeti erő ma Európában, mint a lengyel és a magyar. Nagyon fontos egyébként, hogy a lengyeleknél a 100 000 fős tömegben, azaz a nemzeti erők derék hadában rengeteg futballszurkoló van. Én magam is találkoztam Varsóban a Legia boltjában velük, kaptam tőlük ajándékot. Nagy tisztelettel fogadtak és számomra is nagy megtiszteltetés volt velük találkozni. Sokakat ismerek közülük, nem csak legiásokat. Az egyik srác, aki végig kísérgetett és mutogatta, hogy merre kell mennem, pl. ő Pogon drukker. Fontos, hogy ők jól tudták integrálni ezeket a nemzeti erőket.

Lokálpatriótaként azt kell mondanom, hogy a fővárosunkban látom az ijesztő változást. Annak ellenére, hogy elismerem a Fidesz határvédelmét…

-Én is elismerem!

…abban is egyetértünk szerintem, hogy ha jön egy esetleges bal-liberális kormány, akkor nekünk végünk…

-Igen!

Hírdetés

Viszont hátérvédelem ide vagy oda, Budapest azért elég “meleg”. A Keleti pályaudvar környéke arab, a Blaha Lujza téren a feketék. Azért erősen érződik a bevándorlás annak ellenére, hogy küzdünk ellene.Erről mi a véleményed? Berlinhez vagy Párizshoz képest hogyan alakulunk?

-Más módon, de ilyen szubkulturális-zónák egyébként vannak Magyarországon, csak cigány-telepnek nevezzük azokat..

De, most ezt félretéve… mert, ha végig megyek a városban 5 méterenként kebabos van, arab fodrászat… pl. afrikai szórakozóhely a Blahánál. Itt is majd kialakulhat egy no-go-zóna?

-Rajtunk múlik, hogy kialakulhat-e. Én biztosan azért fogok harcolni, hogy ne alakulhasson ki.

A tél beköszöntésével csökken, stagnál vagy nő a migrációs nyomás a határon?

-Gyakorlatilag hozzánk most már ilyen kommandó jelleggel jönnek a migránsok. Őket nem érdekli, hogy milyen idő van, hogy hideg vagy meleg van. Őket nem befolyásolja az időjárás, és gyerek meg nő már egyáltalán nincs közöttük. Ezek még akár katonai kiképzésen átesett férfiak, akik most jönnek. Vérprofik, szabályosan hajtóvadászat folyik utánuk az erdőben. Vérprofik! Már nem olyanok mint 2015-ben, amikor még családok is voltak közöttük. Egyetlenegy nőt vagy gyereket nem láttam nagyon rég óta.

Erő és Elszántság vs. Jobbik. Erről mit gondolsz? Nekünk szélsőjobboldaliaknak mi lehet a jövő?

-Az Erő és Elszántságot olyan emberek alapították, akik nekem a legjobb barátaim közé tartoznak. Innentől kezdve én csak szimpátiával tudok rájuk tekinteni, számomra – bármilyen furcsa is – mindig is a nemzet és a haza lesz az első. Bízom benne egyébként, hogy sok olyan nemzeti ügy lesz, amiben együtt fogunk dolgozni.

UltraInfo

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Forrás:ultrainfo.hu
Tovább a cikkre »