Toroczkai helyretette a „leleplező” Délmagyart

Toroczkai helyretette a „leleplező” Délmagyart

Elképesztő „leleplezéssel” állt elő a delmagyar.hu, amely „komoly oknyomozás után kiderítette”, hogy Toroczkai Lászlónak, Ásotthalom jobbikos polgármesterének három állítása „csak egyszerű füllentés” a migráció kapcsán. Ezt az újságírói teljesítményt seggel a monitor előtt sikerült elérni, anélkül, hogy Toroczkaival beszéltek volna, hogy egyáltalán kitették volna a lábukat a delmagyar.hu szerkesztőségéből és mondjuk Ásotthalom felé vették volna az irányt. De hát minek az objektivitás, ha az a cél, hogy seggel a monitor előtt, a légkondival hűtött szerkesztőségben valami jó kis lejárató cikk szülessen…

Na de nézzük is, hogy Toroczkai miben „füllentett” a delmagyar.hu valamelyik névtelen senkije szerint (szerző nincs írva a cikkhez, csak annyi, hogy munkatársunktól).

Ásotthalom jobbikos polgármestere július 5-i Facebook bejegyzésében a következőkről számolt be:

Ma egy bevándorló család beköltözött egy tanya udvarára, és a két kisgyermekével otthon egyedül tartózkodó magyar csalá…

Posted by Toroczkai László on 2015. július 5.

Most pedig kapaszkodjanak, jön a delmagyar.hu névtelen senkijének óriási leleplezése:

„Kiderült, a migránsokat nem is lehetett volna kerítésen kívülre tessékelni, mivel az nincs az út menti tanyán. Bejegyzésére viszont ezrek reagáltak, miszerint gusztustalan, hogy a menekültek ‘betörnek’ a tanyára.”

Tehát, ha nincs kerítés, akkor a monitor előtt gubbasztó délmagyaros újságíró szerint az teljesen normális, hogy a migránsok csak úgy odaköltöznek egy magyar család lakta tanya tövébe, és élik világukat. Azt sem érzi problémának, ha a tanya tulajdonosának többszöri felszólítására sem távoznak a magántulajdont megsértők. Csak az a fontos, hogy volt-e látható kerítés, vagy sem…

„A migránsok naponta hatolnak be tanyákra, de már csak akkor posztolok ki ilyen esetet, amikor több szemtanú és fénykép is rendelkezésemre áll. Amikor a tanya tulajdonosa többszöri felszólítására sem távoznak a háza tövében, a magántulajdonain ülő migránsok, teljesen felesleges azon vitatkozni, hogy volt-e látható kerítés vagy sem, tisztességes ember akkor sem megy be más tanyájára (a gyüttmönt városi délmagyaros újságírónak üzenem, hogy a tanya nem csupán a házat jelenti), ha nincs égig érő kerítés”

 – írja válaszként a Facebookon Toroczkai László a delmagyar.hu rágalmaira.

A második „nagy leleplezés” Ásotthalom jobbikos polgármesterének egy június 24-i Facebookos beszámolójára vonatkozik. Toroczkai a következő bejegyzést tette ki képekkel együtt:

Hírdetés

„A zöldhatáron útleveleiket, irataikat megsemmisítve, törvénysértően az országunkba behatoló bevándorlók (ismét napi ezer fő) szokásukhoz híven tüzet raktak az erdőink közepén, aztán ott hagyták, az erdőtüzet pedig az ásotthalmi önkéntes tűzoltók és az erdészek akadályozták meg, köszönhetően a gyors reagálásuknak, ügyességüknek, munkájuknak és bátorságuknak. Ők és a közmunkások az éjszaka közepéig őrködtek, nehogy újra feltámadjon a tűz. A helyszínen megtalálták a migránsok eldobott ruháit. Örülnék, ha a bevándorláspártiak néha ránk, törvénytisztelő, dolgozó magyar állampolgárokra is gondolnának, akiknek rengeteg kárt és végeláthatatlanul sok munkát adnak a törvénytelenül, zöldhatáron át beszökő bevándorlók tízezrei. Vagy ezek a nagy jogvédők a magyargyűlöletüktől elvakulva, minket, itt élőket, magyarokat nem is látnak?”

A delmagyar.hu névtelen senkije Szatmári Imre tűzoltó ezredesre, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójára hivatkozik, aki a lapnak azt mondta: a tűzvédelemre az erők rendelkezésre állnak, eddig nem volt indokolt annak fokozása. Migránsok által okozott tűzeset pedig még nem volt.

Toroczkai László, aki az erdőtűzről képeket is posztolt, azt állítja, a helyi tűzoltók oltották el tüzet, és egy erdészüktől tudja, hogy a migránsok távozása után keletkezett a tűz. „Ha a fénykép sem elég bizonyíték, akkor mi az?” – kérdezi a jobbikos polgármester. Az általa megosztott képeken nem mellékesen valóban láthatóak a tűzoltók.

És végül Toroczkai június 22-i Facebook-bejegyzésére süti rá a „füllentés” vádját a délmagyaros akárki.

„Ahogy azt előre jeleztük, megindult a brutális exodus, egyre többen jönnek, hogy még a kerítés előtt bejussanak az országunkba. Becslésem szerint az elmúlt napokban napi ezer fő lépett be itt a mi vidékünkön Magyarország területére. Tegnap csak a tűzoltóságnak köszönhető, hogy nem történt katasztrófa, mert a bevándorlók felgyújtották az erdőt. Az egy szem mezőőröm pedig éjjel megállított egy 20 bevándorlót szállító csempészbuszt, a magyar embercsempész az erdőbe futott, ahol két román (vendég)rendőr vette üldözőbe, de nem tudták elkapni. A mezőőröm, oldalán egy gázpisztollyal, órákon át egyedül őrizte a megvadult bevándorlókat, mire megérkezett a rendőri erősítés. Miután Szegedre szállították a migránsokat, az ügyész az ásotthalmi mezőőrt kezdte támadni, hogy miért foglalkozik ő a bevándorlókkal, van-e ehhez egyáltalán joga. Vérlázító…”

– írta a jobbikos polgármester.

A „rendkívüli leleplezéseket” szolgáltató cikkben az áll:

„Az ügyészség megkeresésünkre elmondta, az ügyész havi rendszerességgel törvényességi vizsgálatokat végez az elhelyezés, a bánásmód és a fogvatartás körülményei tekintetében. Így vizsgálja pl. az orvosi ellátást, élelmezést, a kitoloncoltak megfelelő ellátását. Ennek keretében többek között a panaszt bejelentő migránst tolmács segítségével meghallgatja vagy szúrópróba szerű vizsgálatokat végez. A megkeresésben írt időpontban és személy – mezőőr – jelenlétében ügyész nem volt jelen a migránsok befogadásakor.”

Toroczkai aztán itt is helyreteszi a nevesincs délmagyarost:

„A harmadik állításuk eleve indifferens, mert nem a migránsok befogadásakor, hanem az embercsempész elleni eljárás során hallgatták ki a mezőőrünket, és akkor hangzottak el a hivatkozott kijelentések. Természetesen mindezt a mezőőr is tanúsítani fogja, ha bírósági eljárásra kerül sor a Délmagyar folyamatos mocskolódásai miatt.”

Ásotthalom jobbikos polgármesterének teljes reagálása a délmagyaros „füllentős” cikkre alább olvasható:


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »