Toroczkai: a kormány békéről papol, közben a háborút támogatja

Toroczkai László, a Mi Hazánk frakcióvezetője pártja hétvégi demonstrációjáról beszélt ma napirend előtt a parlamentben, amelyen elutasították a WHO pandémiaszerződését és a vendégmunkásokra épülő gazdaságpolitikát, valamint kiálltak a készpénzhasználat alkotmányos védelme mellett.

Szerinte a fideszes és a balliberális média egyaránt elhallgatta a rendezvényt, mert a kormánypártok és a balliberális pártok is globalisták. Ezzel szemben – tette hozzá – Magyarországon csak a Mi Hazánk képvisel antiglobalista politikát. Azt kérdezte: hogyan dönt majd a kormány a WHO pandémiaszerződéséről.

Bírálta a kormány azért is, amiért az ENSZ-ben – Izraellel és az Egyesült Államokkal együtt – elutasította Palesztina teljes jogú tagságát. Itt békéről papolnak, ott a háborút támogatják – fogalmazott.

Hírdetés

Fónagy János államtitkár hangsúlyozta: Magyarország a nyugat része és az az érdeke, hogy a világ minden országával kereskedjen, mindenkivel együttműködjön. Nem bezárkózást és blokkosodást, hanem összekapcsolódást szeretnénk – tette hozzá az államtitkár, aki szerint a kormány célja, hogy a legfejlettebb keleti és nyugati cégek találkozási pontjává tegye Magyarországot.

A WHO világjárványokkal kapcsolatos megállapodására vonatkozó kérdésre úgy reagált: sem a Egészségügyi Világszervezet, sem a magyar kormány részéről nem került szóba az állásfoglalás igénye.

A vendégmunkásokkal kapcsolatban leszögezte: szigorú szabályok vonatkoznak a vendégmunkások alkalmazására, csak meghatározott időre és feltételekkel vállalhatnak munkát, ha bizonyítottan nem találtak magyar munkavállalót az adott álláshelyre.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »