Törőcsik Mari rocskája rozsdásodik

Törőcsik Mari rocskája rozsdásodik

A Körhinta című legendás film sok szállal kötődik egy Debrecen melletti tanyához, ahol több fontos jelenetet forgattak 64 évvel ezelőtt. A tanya egykori lakója most felidézte az emlékeket, így tudhatjuk meg, mi lett Törőcsik Mari rocskájával.

Hatalmas szenzáció volt, amikor 64 évvel ezelőtt egy forgatócsoport költözött be a Debrecentől néhány kilométerre található Kádár dűlő egyik tanyasi házának lakói mellé.

Megérkezett ugyanis a Körhinta forgatócsapata, hogy néhány hét alatt az alkotás több kulcsfontosságú jelenetét felvegyék.

Hírdetés

Csákiné Jucika személyesen is ott volt a film több legendás jelenetének forgatásán, most ő mondta el emlékeit a HAON kérdésére.

A régi tanyákat már felszámolták, de akkoriban Fábri Zoltán rendező épp olyan házat keresett, mint Jucika családjáé: volt egy úgynevezett tisztaszoba és egy kis szoba. A tiszta szobát kiürítették, mert ott vették fel a lakodalmi jelenetet, a konyha volt a büfé, a kis szobába pedig mindenkinek be kellett férni, ha esett éppen az eső.

A cikkben szó esik Mici kutyáról is, aki Soós Imre színművészt majdnem megharapta.

Láthatjuk Farkasné Mancit is, aki virágtartóként őrzi azt a rocskát, melybe a filmben Törőcsik Mari szűrte a tejet. Az edény kitűnő állapotban van, bár egy kissé rozsdállik.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »