Törésvonal a nemzeti oldalon? – Budaházy megátkozta a magyar emigrációt

Törésvonal a nemzeti oldalon? – Budaházy megátkozta a magyar emigrációt

Budaházy György Facebook oldalán közzétett bejegyzésében kritikát fogalmazott meg, és átkozódott a megélhetési okokból külföldre költözött nemzeti érzelmű honfitársaink irányába, mely heves ellenállást és nemtetszést váltott ki, komment áradat formájában.

Budaházy bejegyzése elején kifejti, hogy napjainkban már nem csupán azért hatalmas probléma a kivándorlás, mert ezáltal munkaerőhiány keletkezik, hanem azért, mert a migránsok tömeges érkezése nyomán keletkezett feszültségekkel szemben, így csak az itthon maradottak veszik majd fel a harcot. A bejegyzés utolsó szakaszát Budaházy az alábbiak szerint fogalmazta meg: „Nyugatra távozottak! Ez már csak a mi gondunk, az itthon élő magyarok gondja? Az Isten verjen meg titeket!”

Az eszmefuttatás zárómondata olyan kommentáradatot indított el, amire valószínűleg nem számított a szerző. Cikkünk megírásának pillanatában 122 hozzászólás érkezett a bejegyzéshez. A kommentelők többsége sértőnek ítéli az erős szavakat. Van, aki kifejti, hogy már bánja, hogy valaha anyagilag támogatta Budaházyt, hiszen most őt is vérig sértette, van aki kritizálja Budaházy eddigi munkásságát, de olyanok is akadnak akik kiállnak mellette, igaz ők jóval kevesebben a felháborodottakhoz képest.

Hírdetés

Bálint Natália operaénekesnő is hozzászólt a kialakult vitához. Az alábbiakban egy részletet közlünk a hozzászólásaiból:

„Érdekes módon én elfogadom, hogy nekik és köreiknek az a büszkeség, az ÉRDEM, ha balhéznak, provokálnak, leköpnek valakit, arra verik magukat. Elfogadtam, hogy ha teremteni nem tudnak, akkor a rombolást, a balhét használják valami új létrehozására. Azt mondtam, hogy erre is szükség van, ez is eszköze és megnyilvánulása a néperőnek. Elfogadtam a vulgárantiszemitizmust, az ostobaságot. De azt NEM FOGADOM EL, hogy egy magát nemzeti vezetőnek beállító valaki globálisan átkozza meg milliós nagyságrendben a MAGYAR honfitársait! Nem vagyok hajlandó elfogadni, Gyuri!”

Ahogy az a hozzászólásokból is kiderül a külföldről hozzászóló magyarok szinte kivétel nélkül hazafias beállítottságúak, akik saját bevallásuk alapján haza akarnak költözni, ezért is érintette őket ennyire érzékenyen Budaházy megnyilvánulása.

A bejegyzés a hivatkozásra kattintva elérhető.


Forrás:deres.tv
Tovább a cikkre »