Törekedve a jóra – Másodszor rendezik meg a Váci Egyházmegye keresztény vállalkozóinak találkozóját

Törekedve a jóra – Másodszor rendezik meg a Váci Egyházmegye keresztény vállalkozóinak találkozóját

Nem csupán gondolatébresztő előadásokat hallhatnak, hanem személyes találkozásokra is lehetőséget kapnak a Váci Egyházmegye Keresztény Vállalkozóinak II. Találkozóján részt vevők október 13-án, csütörtökön. A rendezvényt az ÉrMe (ÉrtékMegőrző) Vác Klub szervezi Vácott, az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán.

A vállalkozók és üzleti vezetők nehéz mindennapi feladatvállalásához kíván hozzájárulni a konferencia-találkozó, iránymutatással, a vállalkozói létről, nehézségekről szóló előadásokkal, valamint a közösségteremtés folytatásával. 2018-ban volt az első találkozó, s bár 2020-ban a koronavírus-járvány lehetetlenné tette az esemény megrendezését, alapcéljuk, hogy kétévente találkozzanak a terület keresztény szakemberei.

„Az ÉrMe célja hálót szőni olyan emberek és szervezetek közé, akiknek, amelyeknek az üzleti életben is fontosak keresztény alapértékek” – utal az ÉrMe Hálózat Statútumában foglaltakra Szente Balázs, a találkozót szervező ÉrMe Vác Klub ügyvivője, a hálózat alelnöke. Mint hozzáteszi, a klub már évek óta törekszik erre a „hálószövésre” – az egyházmegye hasonló közösségeivel kapcsolatot, együttműködési lehetőségeket keresve –, folyamatot szeretnének létrehozni.

A találkozón elhangzó gondolatok a keresztény vállalkozások alapértékeit állítják a középpontba; a vezérfonalat az előadásblokkoknak megfelelően a szolidaritás, a mértékletesség, az igazságosság és a szubszidiaritás adják – tizenkét előadó megközelítésein keresztül.

A találkozó egy dinamikus „networking” résszel kezdődik, majd a rendezvény fővédnöke, Marton Zsolt váci megyéspüspök mond rövid bevezetőt, ad iránymutatást. Beer Miklós nyugalmazott váci püspök, az ÉrMe Vác Klub tiszteletbeli tagja az üzleti életben érvényesíthető szolidaritási szempontokról fog beszélni. Hasonló témakörben osztja meg gondolatait Schumicky György, az ÉrMe Hálózat elnöke. A szervezet jelmondatából – „Az üzlet több, mint profit” – kiindulva arról beszél majd, miként sikerült a 2000-es alapítás óta forrásként, kovászként jelen lenni, hatást gyakorolni.

A Váci Egyházmegye területén élő vállalkozók is szót kapnak a találkozón: Ficsor Árpád (Dunakeszi, Parasztsajt Farm) a sajtkészítés mesterségéről, Mihály Gábor (Nagymaros, Hód Csoport) a profittermelésről és a vállalkozás céljáról, Gondi Ferenc (BGT Hungária Kft.) a környezetszennyezésekről és a teremtett világ védelméről  beszél.

Majd a látókört szélesítő előadások következnek Baritz Sarolta Laura OP (boldogság és közjó), Szilika-Iván Emőke (értelemmel teli munka és vállalkozás), valamint Dejcsics Konrád OSB (kultúra és felelősségvállalás) részéről.

A záróblokkban Huff Zsolt, a MOL Csoport termelési igazgatója beszél a szervezetátalakítás emberi oldalával kapcsolatos tapasztalatairól; Vibling Géza, a Ferencvárosi Szociális és Gyermekjóléti Intézmények igazgatóhelyettese a szociális munkáról; Huszár Attila, a Számtel-Plusz Kft. ügyvezető igazgatója pedig a hit és az értelem jelentőségéről a vállalkozásban.

Hírdetés

A program szentmisével zárul, melyet Marton Zsolt püspök mutat be.

A találkozó időpontja: 2022. október 13., csütörtök; az egész napos program 10.20 órakor kezdődik, helyszíni regisztrációval.

Helyszín: Vác, Apor Vilmos Katolikus Főiskola, Szent II. János Pál terem (Schuszter Konstantin tér 1–5.).

Előzetes regisztráció szükséges a részvételhez ezen az oldalon, ahol a részletes program is elérhető. A részvétel feltétele továbbá az egy főre jutó önköltségi díj (13 170 forint) előzetes befizetése.

Jótékonysági céllal helyszíni gyűjtést is terveznek; a befolyt adományokat a Szent Ferenc Szegényei Alapítvány most induló tanulmányi ösztöndíjalapjának adják át.

„Ha a Váci Egyházmegyében bárkinek vezető vagy vállalkozó ismerőse van, kérjük, ossza meg vele az esemény hírét, illetve a regisztrációs linket. Úgy gondoljuk, a részvétel kiváló lehetőség mindenkinek a látókör bővítésére, a lelki fejlődésre és a kapcsolatépítésre” – teszi hozzá Szente Balázs a szervezők nevében.

A találkozó közösségi oldala: https://www.facebook.com/VEHMKVT

Forrás és fotó: ÉrMe Hálózat

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »