Tompos Kátyának ajánlotta díját az év női előadója

Tompos Kátyának ajánlotta díját az év női előadója

Gubik Petra köszönőbeszédében azt mondta, a zenei pályája elején rendkívül sok biztatást kapott a Jászai Mari-díjas színésznőtől.

A Petőfi Zenei Díjátadón az év női előadója Gubik Petra lett. A Junior Prima- és Honthy Hanna-díjas színésznő, énekesnő az elismerés átvétele után mondott beszédében a Petőfi Sándort mintázó aranyszobrot a közelmúltban elhunyt Tompos Kátyának ajánlotta – írja a hirado.hu.

Gubik Petra köszönőbeszédében úgy fogalmazott, ösztönzőleg hat rá a díj, továbbá köszönetet mondott mindazoknak, akik támogatták a karrierje során. Szerinte két igazán lényeges dolog van egy előadóművész életében: a figyelem és az elismerés.

Hírdetés

„Van egy ember, aki sajnos már nincs velünk ebben a földi életben, de remélem, hogy fentről lát. Ő Tompos Kátya, akitől a zenei pályám elején rendkívül sok biztatást kaptam, ezért ezt a díjat neki ajánlom”

– mondta Gubik Petra.

Tompos Kátya hosszan tartó betegség után, 41 éves korában május 31-én hunyt el. Munkásságát 2005-ben Máthé Erzsi-díjjal ismerték el. 2007-ben a Bárka Színházban a legjobb színésznő közönségdíját nyerte el. 2009-ben Gundel Művészeti Díjjal, 2010-ben Junior Prima-díjjal tüntették ki. 2014-ben Jászai Mari-díjat kapott. 2019-ben átvehette a Vidor fesztivál legjobb női szereplőjének díját a Varsói melódia címszerepéért.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »