Tömegnyomor az esztergomi vonaton: lépett cikkünk után a MÁV

Tömegnyomor az esztergomi vonaton: lépett cikkünk után a MÁV

Intézkedett a MÁV, miután a Magyar Nemzet csütörtökön megírta, hogy tömegnyomor alakult ki az Esztergomból a Nyugati pályaudvar felé tartó vonaton.

Kollégánk is a fedélzeten utazott, illetve préselődött az összezsúfolódott utasközönségben. Beszámolója szerint csütörtök reggel kilenc óra után a Nyugatiból Esztergomba tartó járaton még volt elég hely, délelőtt 10:11 kor viszont már csak egy motorvonat indult vissza Esztergomból fővárosba.

„Már Solymáron is alig lehetett felférni az (..) egy kocsiból álló vonatra. Angyalföldön pedig már voltak, akik meg sem kísérelték a fölszállást, mert a zsúfoltság az indiai vonatokéval vetekedett” – írta munkatársunk.

http://mno.hu/

Hírdetés

Az esettel kapcsolatban a MÁV-hoz fordultunk, a vasúttársaság két nappal később válaszolt levelünkre: mint írták, tervezett lépés volt, hogy a Nyugatiba már csak egy motorvonat térjen vissza a jelzett időpontban, az ünnepek miatti alacsonyabb utasforgalom miatt azt hitték, hogy annyi is elég lesz.

A MÁV elnézést kért a kényelmetlenségek miatt, és jelezte: az ünnepi időszak végéig igyekeznek kétegységes szerelvényeket indítani Esztergom és Budapest között.

Kérdésünkre válaszolva azt is jelezték, hogy az utasok ilyen helyzetben visszaválthatják jegyüket a pénztárnál, ehhez azonban szükségük van a kalauz vagy a felszállási állomás ügyeletes alkalmazottjának igazolására is – a pénzt ugyanis csak a nyomtatvány felmutatásával kapják vissza.

A társaság hangsúlyozta, hogy a 120 milliárd forintból, éveken át korszerűsített vasúti vonalon 30 százalékkal nőtt a forgalom a felújítás óta – igaz, ez sem jelenthet többet napi 10-11 ezer utasnál, miközben a napi félmillió embert szállító M3-as metró felújítására pontosan ugyanennyit fog költeni a főváros.

A MÁV cikkünkre reagálva hozzátette, nem igaz, hogy vonal átadása után mindennaposak lettek volna a jelentős késések. A 10-es út nevű Facebook-csoport mindenesetre a felújítás óta figyeli, és táblázatba is gyűjti a vonalon tapasztalt hibákat, késéseket – találtak is bőven.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »