Tömegesen gyülekeznek a migránsok a Keleti pályaudvaron

Hétfő éjszaka visszaszállították az M5-ösön gyalogló migránsokat Röszkére, miközben több mint ötezren lépték át a macedón-szerb határt.

– Hétfő délelőtt kétszer is megpróbáltak kitörni a menekültek Röszkénél, a rendőrségi kordon mögül, de a rendőrök útjukat állták. – A migránsok visszaszállításáról szóló percről percre tudósításunkat IDE kattintva olvashatja el! – A magyar kormány bevándorlásügyi álláspontját védte meg Orbán Viktor a misszióvezetői értekezleten. Mint mondta, saját etnikai-kulturális összetételünk megőrzésének szándékáról van szó, Törökország és az öbölmenti államok viszont a barátaink, és „szeretnénk Iránnal is megtalálni a hangot”. – Amennyiben bármilyen információval rendelkezik, küldje el a [email protected] címre. Köszönjük!

Hírdetés

08:53A Keletiben több százan próbálnak feljutni a 9.10-es Münchenbe induló Railjetre, de a rendőrök azt mondták, hogy 80-100 migránst fognak felengedni a vonatra – mondta az M1 Híradójának riportere.08:52Újabb sátrak jelentek meg a Keleti pályaudvar aluljárójába – jelentette az M1 tudósítója. A tudósító beszélt négy migránssal, akik éjszaka lépték át a határ, majd egy autó fejenként 200 euróért hozta fel őket a Keletihez. A jegyüket már megvették, és már fel is jutottak egy Győrbe tartó vonatra.08:40A szabad ég alatt kis sátrakban kellett aludniuk a menekülteknek, de nagyon fáztak, tüzet is gyújtottak. Aztán amit lehetett, a tűzre dobálták, például amilyen paplanokat nem tudtak magukra teríteni, a tűzre dobták – írta az Index.08:35Az M1 Híradó tudósítója azt jelentette, hogy több száz menekült várakozik a Keleti pályaudvaron. 7.20-kor elindult egy vonat Bécs felé, amely tele volt migránsokkal.08:24Nyolc kilométeres emberáradat tart Magyarország felé Szerbiából – jelentette kedd reggel az M1 szerbiai tudósítója a helyszínről. Hétfőn kora hajnalban a beszámolók szerint több mint ötezer ember lépte át a macedón-szerb határt, és indult meg a magyar határ felé, már Belgrád körül járhatnak, a következő napokban pedig megint óriási hullámra kell számítani – értesült a magyar közmédia Presevóban tartózkodó tudósítója, aki azt az információt kapta, hogy újabb ötezer ember érkezett hajnalban a macedón-szerb határra.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »