Tömegesen fejeznek le keresztény gyerekeket Irakban

Tömegesen fejeznek le keresztény gyerekeket Irakban

Az ISIS fegyveresei Irakban gyakran kereszte feszítik áldozataikat, mert keresztény jellege miatt ezt megszégyenítőnek tartják – Forrás: catholic.org

“A kereszténység Moszulban halott, keresztény holokauszt közepén vagyunk” – állítja egy amerikai káld vallási vezető. A CNN-nek adott interjúban arról beszélt, hogy gyerekeket fejeznek le, anyákat erőszakolnak meg és apákat akasztanak fel Irakban az Iszlám Állam harcosai abban a hadjáratban, amit ő keresztény népirtásnak nevez.

Mark Arabo kaliforniai üzletemberrel beszélgetett a CNN az észak-iraki keresztények helyzetéről. A férfi az amerikai káld egyház egyik vezetője. Ez az egyik keresztény egyház, amelynek híveit üldözik most Irakban…

“Ebben a pillanatban 3 ezer keresztény menekül a közeli városokba. A többi országnak is követnie kellene Franciaországot, amely felajánlotta, hogy menedéket ad nekik” – mondja.

“Megijeszt azzal, amit leír” – így a műsorvezető, Jonathan Mann. “Azt mondja, hogy – lefejezik a gyerekeket?”

Hírdetés

“Szisztematikusan lefejezik őket” – válaszolja lassan Arabo. “És az anyjukat meg az apjukat is. A világ nemzedékek óta nem látott ilyen gonoszságot.”

Az Iszlám Állam harcosai már korábban, Szíriában is fejeztek le gyerekeket – Forrás: catholic.org

“Van egy park Moszulban, ahol levágják és botra tűzik a gyerekek fejét… ez emberiesség elleni bűntett. A legrémesebb, legszívtépőbb bűnöket követik el, amiket csak kigondolni lehet.”

Egy gyors pillantás a Youtube-ra azt mutatja, hogy a káld vallási vezető nem túloz. Videók vannak botokra tűzött fejekről, és lefejezésekről. Az egyiken egy keresztényt arra kényszerítenek, hogy mondja el az iszlám hitvallás szavait. Megteszi. Aztán mégis porba hull a feje.

“Minden keresztényt megölnek, akit csak látnak” – mondja az Iszlám Állam nevű terrorszervezetről Arabo.

Nemzeti InternetFigyelő


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »