Tömeges szexuális zaklatások a kölni karneválon

Tömeges szexuális zaklatások a kölni karneválon

Úgy tűnik, nem jött be a migránsoknak viselkedéskultúrára történő tanítása. Bár nem valószínű, hogy bárki is egy percig komolyan gondolta, hogy sikeres lehet. A migránsok a csütörtökön kezdődött kölni karneválon sem bírtak magukkal, megismétlődni látszódnak a szilveszteri események.

Bár a rendezvényt a helyi rendőrség 2500 tagja biztosítja, A bűncselekmények számai azonban így is félelmetesek, péntek reggel 6 óráig 244 feljelentés érkezett – írja a blikk.hu.

A lap információi szerint 143 testi sértés, 18 szexuális bűncselekmény és nemi erőszak is történt. A realitásoktól meglehetősen távol álló kölni főpolgármester, Henriette Reker néhány napja még azt nyilatkozta „100%-os biztonság nem létezik, de a rendőrség első osztályú munkát végez majd”.

A szilveszteri tömeges szexuális zaklatások után a polgármester asszony kijelentései hatalmas már egyszer botrányt keltettek. Akkor olyan okos tanácsokkal látta el a német nőket minthogy, járjanak csoportosan és tartsanak „karhossznyi” távolságot minden férfitól. Sokan azon az a véleményen vannak, hogy nem a német nőknek kell alkalmazkodniuk, hanem a bevándorlóknak.

Hírdetés

Az egész Európában hatalmas visszhangot kiváltó szilveszteri események után, a kölni városvezetésnek az a remek ötlete támad, hogy majd viselkedéskultúrára oktatják a bevándorlókat. Illetve olyan szórólapokat is osztogattak, amelyeken arra kérték a migránsokat, hogy ne raboljanak ki és ne erőszakoljanak meg nőket. A szakértők azonban csak mosolyognak ezeken a próbálkozásokon.

Dezső Tamás asszirológus, az Eötvös Loránd Tudományegyetem docense „nehezen hiszi”, hogy a migránsok évezredes kulturális és civilizációs különbözőségeit felül lehet írni egy integrációs tanfolyammal. Szerinte a migránsok jó eséllyel nem is értik, mit akarnak nekik tanítani a tanfolyamokon.

A terv csődjét jelzi, hogy a kölni karnevál nyitónapján 181 alkalommal kellett szabadságkorlátozó intézkedést végezni a rendőröknek, 467 kitiltást rendeltek el a karnevál területéről, illetve 13 esetben kellett fellépni intézkedéssel szembeni ellenállás miatt, amely közben 11 rendőr megsérült.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »