Tömeges szexuális erőszak: Svájcban, Ausztriában, Finnországban is

Egyre több áldozat jelentkezik a szilveszteri molesztálások miatt immár nem csak Németországban, de Ausztriában és Svájcban is.

A hamburgi rendőrség szerint csütörtökig 70 feljelentést tettek a hatóságoknál a nők ellen szilveszter éjjel elkövetett tömeges szexuális zaklatásokat és rablásokat követően. Hasonló esetek történtek Ausztriában, illetve Svájcban is, ahol eddig fél tucat nő tett feljelentést szexuális zaklatás miatt. A szilveszter éjszakáján Kölnben és más német városokban nők ellen elkövetett támadásokhoz hasonló salzburgi esetekről számolt be csütörtökön az osztrák város rendőrsége. 

Hírdetés

Egy fiatal osztrák nő január negyedikén tett rendőrségi feljelentést, amelyben az olvasható, hogy szilveszter éjszaka két férfi fogdosta a salzburgi Residenzplatz téren, és ellopták a mobiltelefonját. A támadók nyolc-tíz, külföldi származású férfiból álló csoport tagjai voltak. Ezt követően további esetekre derült fény: egy 28 éves afgán férfi egy 58 éves salzburgi nőt, egy 23 éves szíriai férfi egy húszéves bajor nőt zaklatott szexuálisan.  Az osztrák rendőrség minden esetet kivizsgál majd és zéró toleranciával fog eljárni – közölte az osztrák belügyminiszter. Zürichben fél tucat nő tett feljelentést, azt állítva, hogy a szilveszteri tűzijátékot követően meglopták és szexuálisan zaklatták őket. A svájci rendőrség szerint az embertömegben több sötétbőrű férfi támadt rájuk.

Finnországban a kölnihez hasonló szilveszter éjszakai bűncselekményekre történtek előkészületek menekültek részvételével – közölte az Yle közszolgálati televízióban csütörtökön Petteri Orpo belügyminiszter. Ezekhez a tervekhez köze volt hat iraki állampolgárnak, akit a rendőrség december 31-én őrizetbe vett egy befogadóközpontban, Kirkkonummi városában – tette hozzá. Stuttgartban eddig “bő egy tucat” feljelentés érkezett – közölték német rendőrségi források csütörtökön, és hozzáfűzték, hogy a tettesek más német nagyvárosokban történt támadásokhoz hasonlóan jártak el. A nők útját csoportba verődve zárták el, zaklatták és fogdosták őket az elkövetők, néhány esetben pedig lopások is történtek – hangzott el hivatalos forrásból, amelyek szerint egy 20 éves gyanúsított vizsgálati fogságban van.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »