„Tömeges orbanizáció a láthatáron”

„Tömeges orbanizáció a láthatáron”

Az egyik vezető, több nyelven megjelenő, uniós ügyekre szakosodott hírportál, az Euractiv angol nyelvű oldalán mai keltezéssel „Tömeges orbanizáció a láthatáron” címmel jelent meg cikk, amelynek megírása nem lehetett túl könnyű lélektani feladat, miután sok-sok nyugati, fősodorhoz tartozó médium az ellenkezőjéről cikkezett az elmúlt években, és örvendeztek, hogy sikerült megállítani Európában a „populizmust”, ahogyan a nyugati oligarchia kezében összpontosuló szolgamédiumoknak kötelező kategorizálniuk azt a politikát, amely a nép többségének tetszik, de az eliteknek nem.

A cikket az Euractiv egyik vezető publicistája, Georgi Gotev írta. Ezzel a vallomással kezdi írását: „Orbán Viktorra korábban még úgy tekintettek a brüsszeli buborékban, mint a rossz fiúra, egy olyan politikai huligánra, aki ostoba módon próbál ellenszegülni a megtörhetetlen politikai korrektségnek. Azóta évek teltek el, és miközben fordult a kocka, ő valódi kitartásról tett tanúbizonyságot. Elképzeléseiben hajthatatlan maradt, miközben megkérdőjelezte a politikai korrektséget. Manapság egyre több uniós vezető utánozza Orbánt, aki nemcsak fősodratúvá válik, de úgy tűnik, ő az egyetlen vezető Európában, akinek van jövőképe”.

“Orbán bebörtönzi az NGO-kat a migránsok segítése miatt? Olaszország se áll távol ettől az új kormány alatt: annak belügyminisztere, Matteo Salvini az NGO-kat »illegális embercsempészeknek« nevezi”.

“Orbán Európán kívüli táborokat akart a migránsoknak? Az Európai Néppártban most ez a gondolat irányadóvá vált”.

Hírdetés

“Orbán ki akarta utasítani az illegális migránsokat? Ez van benne az új olasz kormány programjában és nagy valószínűséggel egész Európában a politikai erők szavazói bázisán belül”.

“A bajor CSU és Sebastian osztrák Kurz kancellár nagy rajongói Orbánnak.”

Eddig az idézet. És a szerző sorolja tovább: Orbán visszaszorította a migránsokat? Az Európai Bizottság leállt annak emlegetésével, hogy a visszaszorítás illegális, és szemet huny afelett, amikor az uniós kormányok által támogatott líbiai és tunéziai partiőrség megállítja és visszaküldi a menekülteket.

Folytatás:

http://demokrata.hu/hir/kulfold/tomeges-orbanizacio-lathataron-1


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »