Tömeges letartóztatás az Ercsiben történt tömegverekedés után

Tömeges letartóztatás az Ercsiben történt tömegverekedés után

A Székesfehérvári Járási Ügyészség indítványa alapján tizenöt férfival szemben rendelt el kényszerintézkedést a nyomozási bíró a hétvégén, Ercsiben történt tömegverekedés és lövöldözés ügyében.

Hírdetés

Az ügy egyik gyanúsítottja 2024. augusztus 10-én, kora délután felhívta ismerősét, és megfenyegette, hogy ha egy büntetőügyben tett vallomását nem vonja vissza, akkor őt és családját bántalmazni fogják. Ezt követően a gyanúsított és társai – közel húsz személy – megjelentek a férfi házánál, majd gáz-riasztó és gumilövedék kilövésére alkalmas eszközökkel felfegyverkezve többen lövöldözni kezdtek, illetve ütlegelésre alkalmas eszközöket is maguknál tartottak.

Az ügyben a rendőrség tizenhét személyt gyanúsított meg csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével.

Az ügyészség tizenöt gyanúsított vonatkozásában letartóztatást indítványozott, mert a cselekmény jellegére és az ügyben szereplő személyek közötti viszonyra figyelemmel szükségesnek látta a legsúlyosabb kényszerintézkedés alkalmazását.

Az ügyészi indítványokat követően, a nyomozási bíró tizenegy gyanúsítottat letartóztatott. Négy esetben azonban – a gyanúsítottak személyi körülményeire figyelemmel – enyhébb kényszerintézkedés (bűnügyi felügyelet, illetve távoltartás) elrendelését is elégségesnek látta.

Az ügy két további szereplője szabadlábon védekezik.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »