Tömeges alkotmányjogi panaszt kezdeményez a Mi Hazánk

Tömeges alkotmányjogi panasz benyújtását kezdeményezi a kisadózó vállalkozók tételes adójáról (kata) szóló törvénnyel szemben a Mi Hazánk Mozgalom – közölte keddi budapesti sajtótájékoztatóján a párt elnöke, frakcióvezetője.

Hírdetés

Toroczkai László elmondta: azért választották ezt a megoldást, mert pártként nem fordulhatnak az Alkotmánybírósághoz, ezért – ahogy ezt „a covid-diktatúra idején” is tették – honlapjukra feltöltenek egy egyszerűen kitölthető mintaűrlapot, amelynek révén akár tízezerszám is nyújthatnak be panaszt az érintettek.
   
Hozzátette, álláspontjuk szerint két okból is meg kellene semmisítenie a törvénymódosítást; ezek egyike, hogy év közben módosítanak vele adójogszabályt, a másik pedig a – szerintük szintén alkotmányellenes – inkoherens adózási formaváltás.
   
Nem lehet az emberekkel, nem lehet a magyar dolgozókkal így játszani, hogy jelenleg teljesen kiszolgáltatott helyzetben vannak, és nem tudják, hogy egy-két hónap múlva hogyan tudnak majd tovább dolgozni – közölte a Mi Hazánk elnöke, frakcióvezetője.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »