Tömegbe hajtott egy személyautó Spanyolországban – legalább tíz sérült

Tömegbe hajtott egy személyautó Spanyolországban – legalább tíz sérült

A spanyolországi Marbella városában egy autó felhajtott a járdára, majd átgázolt egy kávézó teraszos részén békésen üldögélő emberek csoportján. Legalább tíz ember sérült meg. A sofőrt a rendőrség röviddel az incidens után letartóztatta. A közösségi médiában megjelent felvételek látszik, ahogy a járókelők próbálnak segíteni a sérülteken. Öt embert kórházba szállítottak, egyikük állapota válságos.

Az incidensre a délután közepén került sor, épp csúcsidőben, tehát a helyszín tele volt emberekkel. Szemtanúk elmondása szerint az autó cikkcakkban haladt, és mindent elsöpört, ami az útjába került.

Hírdetés

A rendőrség egyelőre nem kezeli terrorizmusként az esetet, az El Espanol nevű lap szerint az elkövető egy fiatalember volt, aki mellett az autóban ott voltak a szülei is. Más jelentések szerint egy 30 éves spanyol férfiről lehet szó, aki mentális probémákkal küzdött.

Chaos as car plows into crowd of people at terrace bar in Marbella, Spain. pic.twitter.com/eFXFBSt8i5 — Karl F Kennedy 🆓️ 💬 (@KarlFKennedy17) July 19, 2021

DailyMail.co.uk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »