Tömegbaleset Szlovéniában, legalább 70 autó ütközött, magyar sérült is van

A sűrű köd miatt legalább hetven gépjármű ütközött össze, illetve rohant egymásba Szlovéniában szombat délután a Ljubljanából Koperbe vezető autópályán, négyen meghaltak és harmincan megsérültek a szlovén hírügynökség, az STA jelentése szerint.

A Ljubljanából Triesztbe és Koperbe vezető autópályát mindkét irányában lezárták a teljes forgalom előtt. A rendőrség közleménye szerint tovább nőhet a sérültek száma.

Magyar sérült is van

A Szlovéniában szombat délután történt tömegbalesetben tucatnyinál több magyar állampolgár is érintett volt, közölük egy személyt kellett kórházba szállítani. Vele kapcsolatban áll a ljubljnai konzul, a többiek hazajutása megoldott.

Hírdetés

Mint írták, a külügyi tárca előzetes értesülése szerint összesen 15 magyar állampolgár – 3 autó és egy kamion – érintett a balesetben, egy embert könnyebb sérülésekkel kórházba vittek.

A ljubljanai konzul folyamatos kapcsolatban van a magyar sérülttel, a szlovéniai nagykövetség pedig nyomon követi az eseményeket, illetve felvette a kapcsolatot az összes magyar érintettel, hazajutásuk megoldott – olvasható a közleményben.

A KKM arra kér minden esetleges további érintett magyar állampolgárt, hogy jelentkezzen a ljubljanai nagykövetség ügyeleti telefonszámán (+38651634220).

A sűrű köd miatt történt tömegbalesetben hírügynökségi jelentések szerint négyen meghaltak és mintegy harmincan megsérültek.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »