Tombolnak a migránsok a Keletinél

Tombolnak a migránsok a Keletinél

Továbbra sem csitulnak a kedélyek, üvöltve követelik a fővárosban rekedt illegális bevándorlók, hogy engedjék őket tovább Németországba. Fogy a rendőr, nő a feszültség.

– Kora délután kitörtek a migránsok a Keleti pályaudvarnál lévő tranzitzónából, jegyeiket, útleveleiket és transzparenseket lobogtatva követelték, hogy engedjék őket tovább Németországba (hiszen hétfőn még átengedték őket). – A vonatok menetrend szerint közlekednek, de csak érvényes jeggyel és okmányokkal – adott esetben vízummal – engedik be a rendőrök az embereket. – Bécs azért bírálta Magyarországot, mert továbbengedi a migránsokat, de Magyar Levente külügyi államtitkár visszautasította a vádakat; korábban Párizs fogalmazott meg hasonló aggodalmakat. – Közben az Ausztriába érkezett migránsok javarészt Németország felé elhagyták nyugati szomszédunkat.

Hírdetés

18:03Fokozott ellenőrzéseket tervez az osztrák rendőrség a további napokban – mondta el az M1 hegyeshalmi tudósítója, aki arról is beszámolt, jelenleg is kilométeres sorok állnak az osztrák határon.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »