Tombol az ítéletidő, rendkívüli állapot van érvényben Dunaszerdahelyen

Tombol az ítéletidő, rendkívüli állapot van érvényben Dunaszerdahelyen

Tombolt az ítéletidő Nyugat-Szlovákiában. A legsúlyosabb a helyzet a fővárosban de a Csallóköznek is jócskán kijutott a árból. Az egész nap folyamán több mint 180 esethez szálltak ki a tűzoltók csak a fővárosban, az elárasztott utak okozták a legtöbb problémát. Dunaszerdahelyen rendkívüli állapot van érvényben.

A fővárosban az ítéletidő alábbhagyott, a forgalom, ha akadozva is, de már folyamatosabb. A városi tömegközlekedés járatainál azonban átlagosan 50 perckéséssel kell számolni.

Dunaszerdahelyen  rendkívüli állapotot hirdettek ki, egyúttal érvényes a harmadfokú árvízvédelmi készültség is. A járás tűzoltóit 90 esethez riasztották az elmúlt órákban, 90 százalékban Dunaszerdahelyre. Pincék, garázsok és egész útszakaszok kerültek víz alá. A kórháznál a bősi különleges mentőszolgálat is segédkezett. 

 

Hírdetés

A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet délután adott ki több nyugat-szlovákiai járásra (köztük a csallóköziekre is) harmadfokú riasztást zivatarok miatt. Estére másodfokúra mérsékelte a figyelmeztetést. Jelentések szerint Pozsonyban 45, Erdőháton 61 mm-nyi csapadék esett.

Dunaszerdahelyen a riasztások száma egyelőre nem nő, de mivel újabb intenzív zivatarokra lehet számítani, a tűzoltók továbbra is készültségben maradnak.

Teraz.sk, Hnonline.sk, Körkép.sk

Nyitókép: HNonline.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »