Tombol az integráció: két "Van egy cigitek?"-történet is jutott mára, a ráadás egy balatoni betöréssorozat

Tombol az integráció: két "Van egy cigitek?"-történet is jutott mára, a ráadás egy balatoni betöréssorozat

A nyomozás adatai szerint 2018. április 30-án 20 óra 30 perc körül tett bejelentést egy balmazújvárosi férfi a rendőrségen arról, hogy fiát és annak egyik barátját kirabolták.

A rendőrök az ügy felderítése során beszerzett információk alapján azonosították a rablás feltételezett elkövetőjét, akit még aznap elfogtak. A 17 éves "fiút" előállították a Balmazújvárosi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták. A hajdúnánási lakos beismerő vallomást tett és elmondta, hogy a Keleti-főcsatorna hídja alatt cigarettát kért a sértettektől, majd pénzt követelt tőlük, és veréssel fenyegette meg őket.

A nyomozók a gyanúsítottat bűnügyi őrizetbe vették és vele szemben rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytattak eljárást.

A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratokat átadták az ügyészségnek.

Késsel raboltak

A Jászberényi Rendőrkapitányság eljárást indított rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt D. László és M. József jászkiséri lakosok ellen.

A 26 éves és 20 éves férfiak 2018. november 14-én 2 óra körül Jászkisér egyik utcáján leszólítottak egy helyi lakost, akitől cigarettát kértek. A férfi átadta a dohányt, majd távozni akart. A páros egyik tagja ekkor fejen ütötte a sértettet, míg társa késsel a kezében pénzt követelt tőle. A férfit lefogták és ruházatából készpénzét elvették, majd kerékpárral elmenekültek a helyszínről.

Hírdetés

A rendőrök a bejelentést követően rövid időn belül lakásaikon elfogták, a Jászapáti Rendőrőrsre előállították és gyanúsítottként kihallgatták a támadókat.

Balatoni betöréssorozat

A siófoki rendőrök vádemelést javasolnak S. László ellen. Az ügy adatai szerint, akkor még ismeretlen személy 2018. február és március között több alkalommal tört be ingatlanokba Siófokon, Zamárdiban és Balatonszabadiban, ahonnan ékszereket és műszaki cikkeket tulajdonított el.

A nyomozásban beszerzett információk alapján a rendőrök megállapították, hogy a bűncselekmények elkövetésével egy 28 éves férfi gyanúsítható megalapozottan. A siófoki nyomozók S. Lászlót, aki Bács-Kiskun megyében már letartóztatásban volt, az eljárás során összesen 7 rendbeli lopás és lopás kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A Siófoki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.

(Police.hu nyomán)

Korábbiak, ugyancsak a mai napról:

Duatlon az eltérő kultúrában: elindulnak a rokonokhoz gyalog, autóval folytatják

Gyorsbüfé előtt önkielégített a cigány – de legalább addig is nem a bűnözők és ingyenélők számát szaporította


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »