Tom Nicholson: a kormány már tudja, ki áll Ján Kuciak meggyilkolása mögött

Tom Nicholson: a kormány már tudja, ki áll Ján Kuciak meggyilkolása mögött

POZSONY. Tom Nicholson oknyomozó újságíró szerint Ján Kuciak és menyasszonya meggyilkolásának hátterében uniós pénzek maffia általi ellopása állhat. Nicholson úgy véli, a kormány már tudja, ki követtel el a kettős gyilkosságot.

Egész Szlovákiát megrázta Ján Kuciak oknyomozó újságíró és menyasszonya meggyilkolása. Haláluk valószínűleg a fiatalember munkájával függ össze. Jaromír Čižnár főügyész kijelentette, ha ez beigazolódik, akkor pokoli hajszát indít.

Az ügyben megkezdődött a nyomozás, ám az illetékesek egyelőre nem akarnak részleteket elárulni. Tom Nicholson oknyomozó újságíró azonban tudni véli, mi indokolta az ifjú kollégája és menyasszonya meggyilkolását. Nicholson elmondta, együttműködött Ján Kuciakkal, legutóbb múlt héten találkoztak, amikor információkat cseréltek uniós pénzek állítólagos ellopásáról.

„Az ügy a maffia, vélhetően az olasz maffia kelet-szlovákiai jelenlétével függ össze. Fennáll annak a gyanúja, hogy a bűnszövetkezet tagjai uniós alapokat fosztogatnak, a pénzeket pedig visszaküldik Olaszországba” – mondta el Nicholson a Denník N napilapnak adott interjúja során.

Az oknyomozó újságíró egyúttal azt is jelezte, hogy az ügy szálai szlovákiai politikusokhoz vezethetnek. „A főszervező a 2016-os parlamenti választások előtt kiírta Facebook-oldalára az Irány-Szociáldemokrácia (Smer-SD) három olyan politikusának a nevét, akiket szerinte meg kell választani. Ők Stanislav Kubánek, Peter Chudík és Viliam Jasaň. Feltételezem, hogy a nevüket azért írta ki, mert a Smer segített nekik” – fogalmazott Nicholson.

Arra a kérdésre, mit gondol arról, hogy a kormány 1 millió eurót adna annak, aki segít kézre keríteni a gyilkost, röviden Nicholson így válaszolt: „Azt gondolom, a kormány már tudja, hogy ki áll a gyilkosság mögött”.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »