Tökös délutánon szórakoztak a vásárútiak – Képekkel

Tökös délutánon szórakoztak a vásárútiak – Képekkel

Tökből nem volt hiány…

A csallóközi községben ismét megszervezték a hagyományőrző, egyúttal modernnitással színesített rendezvényt, ahol izgalmas programokkal várták az érdeklődőket.

Az őszi esemény az előző évekhez hasonlóan faültetéssel kezdődött a helyi alapiskola udvarán. A legújabb vásárúti facsemetét az újszülöttek tiszteletére helyezték a földbe, hiszen régen is szokás volt, hogy a gyermek születésekor a szülők vagy nagyszülők egy-egy facsemetét ültettek el – tudtuk meg Török Gergely polgármestertől.

A Tök jó napon jól láthattuk, hogy a gyermekek és felnőttek kedvelik a közös tevékenységet, időtöltést. A vidám hangulatban telt délutánon mindenki talált kedvére való programot.

Megtekinthető volt többek között a Miniatűr világom című kiállítás, illetve fotókiállítás is volt. Ez utóbbi során Menző Rebeka fényképeit nézhették meg az érdeklődők, míg a miniatűr kiállítás Lovas Zsuzsanna nevéhez fűződött.

Hírdetés

A kézműves foglalkozások során a csemeték kipróbálhatták magukat a régi szokások terén. Ilyen volt például a kukoricafosztás, a baba készítése csuhéból, vagy a gesztenyefestés. Természetesen, a Tök jó nap elmaradhatatlan részét képezte a tökfaragás, amelynek megkoronázása a töklámpásos felvonulás volt. A gyermekek nagyon jól szórakoztak a közös séta alatt.

A rendezvény ideje alatt Terülj, terülj asztalkám is zajlott. Itt különféle finomságokat kóstolhattak meg a jelenlévők. A kínálatban volt csülkös zöldséges bableves, burgonyafánk, sült sütőtök. Ezen kívül volt darás és túrós tészta, illetve almás kevert- és tökös-rácsos sütemény is.

Vásárút központját tökös díszítés, kreatív figurák ékesítik. Aki arra jár, az biztosan megcsodálja őket! A bábuk mosolyt csalnak az ember arcára!

A rendezvényen a táncparkett sem maradt szabadon. Ezúttal a Pántlika zenekar húzta a talpalávalót. A szervezők nagyon sikeresnek értékelik az őszi eseményt, és nagy öröm számukra, hogy a résztvevők is pozitív visszajelzéssel értékelik az ott töltött időt.

Videó

Körkép.sk/Laky Erzsébet 


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »