Töklámpások, halászlevek – Őszi hangulat uralkodott Nagymadban (Képekkel)

Töklámpások, halászlevek – Őszi hangulat uralkodott Nagymadban (Képekkel)

Fókuszban a töklámpások és a halászlevek.

A csallóközi községben a hagyományokhoz híven ismét megrendezték a gasztronómiai eseménnyel egybekötött őszköszöntő rendezvényt. Nagymad Község Önkormányzata, a Csemadok helyi alapszervezete és a Promad új Nagymadért polgári társulás idén is izgalmas programokkal és vidám hangulattal várta az érdeklődőket.

A nemzetközi jellegű, közösségépítő napot László Gábor polgármester nyitotta meg. Beszédében örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy idén is volt lehetőségük megszervezni az eseményt, a főzőversenybe pedig több lelkes csapat is benevezett. Mint mondta, meggyőződése, hogy 2024-ben újfent ízletes ételek készülnek Nagymadban. Beszélt arról is, hogy ezúttal sem fognak unatkozni a gyermekek, hiszen nekik tökfesztivállal kedveskednek.

Az októberi napon sokan érkeztek a művelődési ház udvarára, hogy különféle halászleveket kóstoljanak. A zsűri kiemelten értékelte, hogy minden csapat törekedett arra, hogy a lehető legfinomabb egytáltételt készítse el. Nagyon tetszetős volt a mindenütt uralkodó őszi hangulat.

Hírdetés

Miközben az ételek a szabadtűzön rotyogtak, a gyermekek töklámpások faragásával és kézműveskedéssel töltötték az időt. Fantáziadús lámpások készültek, amelyekkel felvonulás is volt. Ezt viszont megelőzte a mesevetítés, amelynek kimondottan örültek a kicsik.

A bíráló bizottságnak nem volt könnyű dolga sem az egytálételek, sem a töklámpások esetében. Mint mondták, nehezen tudtak döntést hozni, viszont mindenki megérdemelte a dicséretet.

A szervezők pozitívan értékelik a halászléfőző versenyt, illetve a tökfesztivált is. Elmondásuk szerint jó visszhangja van az eseménynek, így a jövőben is szeretnék megszervezni.

Körkép.sk/Laky Erzsébet 


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »