Tokió 2020 – Lőrincz Tamás éremért birkózhat, döntetleneztek a férfi vizilabdázók (Ez történt az éjjel)

Tokió 2020 – Lőrincz Tamás éremért birkózhat, döntetleneztek a férfi vizilabdázók (Ez történt az éjjel)

Magyar idő szerint hétfő hajnalban folytatódtak a 32. nyári olimpiai játékok Tokióban, s ezúttal is több magyar sportolóért szoríthattunk. A Körképen röviden összefoglaltuk az elmúlt órákban történteket.

Lőrincz Tamás első mérkőzését megnyerve máris az elődöntőbe jutott a kötöttfogású birkózók 77 kilogrammos kategóriájában a tokiói olimpián, ahol így kedden már biztosan éremért birkózhat.

 A Kozák, Bodonyi és a Csipes, Medveczky duó is győzelemmel kezdett 500-on

Megkezdődtek a kajak-kenu versenyek az olimpián, s a hétfőn szóhoz jutó hét magyar egységből hat is futama első két helyének valamelyikén végzett, azaz rögtön a középfutamba lépett, mindössze az 1000 méteren szereplő kenus páros, Adolf Balázs és Fejes Dániel kényszerült reményfutamra, ám onnan sem sikerült a középfutamba kerülniük.

Döntetlen játszott az olaszokkal a férfi vízilabda-válogatott

Hírdetés

Az Európa-bajnok magyar válogatott utolsó csoportmérkőzésén 5-5-ös döntetlent játszott a világbajnok olasz csapattal a tokiói olimpia férfi vízilabdatornáján. Így a csoport harmadik helyén végeztek és folytatják.

Hétfő hajnalban a birkózók is megkezdték a szereplést: Lőrincz Tamás mérkőzés nélküli nyolcaddöntő, majd egy sikerrel megvívott negyeddöntő után elődöntőbe jutott, míg Szőke Alex a vigaszági szereplés lehetőségére, azaz arra vár, hogy az őt a negyeddöntőben legyőző Musza Jevlov döntőbe kerüljön.

Az atlétikai programban ma egyetlen magyar érdekeltség akadt, Halász Bence kalapácsvetőnk számára azonban a selejtező jelentette az olimpiai szereplés végét, miután nem tudta megdobni a döntős szintet, s végül a 14. helyen végzett – legutóbb 37 éve, azaz 1984-ben rendezték magyar résztvevő nélkül a kalapácsvetés olimpiai fináléját.

Reggelre ért véget a férfiak szabadpuskás összetettjének selejtezője, ám Péni István és Pekler Zalán sem jutott a döntőbe: előbbi 10., utóbbi 18. lett.

MTI/Nemzeti Sport/Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »