Tőkés László a homokos "házasság" elleni népszavazás védelmében szólalt fel az EP-ben

A házasság és a család törvény általi védelmében szólalt fel Tőkés László európai parlamenti képviselő az uniós törvényhozás ülésén, úgy értékelve, hogy a Romániában a hétvégén rendezendő népszavazás a hagyományos keresztény házasság- és családmodell érvényét és értékét védelmezi.

Az EP őszi ülésszakának első napján, hétfőn elhangzott egyperces felszólalásában az erdélyi politikus megemlítette, hogy Romániában dühös indulatokat kavar az október 6–7-re kitűzött alkotmánymódosító népszavazás, mely a család alapját egy férfi és egy nő szabad akaratnyilvánításából létrejött házasságban határozza meg. Emlékeztetett, hogy az erdélyi magyar történelmi egyházak a román egyházakkal együtt egyöntetűen kiállnak a törvénykezdeményezés mellett. Tőkés László a bibliai és teológiai megalapozottságú meghatározás normalitását hangsúlyozta, valamint azt, hogy az nem irányul senki és semmi ellen, hanem kizárólag a hagyományos keresztény házasság- és családmodell érvényét és értékét védelmezi.

„Az emberi és a kisebbségi jogokra hivatkozó balliberális, globalista támadásokkal szemben a kezdeményezők kiállnak a normalitás mellett. A nemzeti és vallási identitásában megingott Európában a házasság és a család sokrétű válságával is szembe kell szállnunk, és az isztambuli egyezmény genderszemléletével szemben természetes biológiai identitásunkat is meg kell védelmeznünk” – szögezte le a törvényhozás strassburgi ülésén a Fidesz színeiben mandátumot nyert képviselő (aki mellesleg nemrég jelezte, hogy nem indul a soron következő EP-választáson – a szerk.).

Hírdetés

Tőkés László ugyanakkor bírálta a különböző bel- és külföldi baloldali és liberális szervezeteket és pártokat, amelyek az emberi és a kisebbségi jogokra való hivatkozással homofóbiát kiáltanak, és indulatos támadásokat intéznek az indítvány kezdeményezői és támogatói ellen.

„Elvakultságukban magának a népszavazásnak a demokratikus intézményét is megkérdőjelezik, és olyan mértékű türelmetlenséget tanúsítanak a házasság és család védelmezőivel szemben, amilyent éppen nekik szoktak felróni vádaskodásaikban” – jelentette ki az EP-képviselő.

(Krónika nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »