Tojásos reggelik. RECEPTEK

Tojásos reggelik. RECEPTEK

Tojásos reggelik. RECEPTEK szaszifanni2023. 02. 01., sze – 11:54

Mindig jó ötlet a tojás reggelire

25 perc
Spanyol krumplis omlett

Hozzávalók: 1 fej hagyma, 3 krumpli, 50 ml olívaolaj, 6 tojás, ízlés szerint só.
Melegítsük fel az olívaolajat egy mélyebb serpenyőben. A hagymát vágjuk hajszálvékony szeletekre. A krumplit pucoljuk meg, vágjuk negyedekbe, majd nagyon vékony szeletekre, és 10–15 perc alatt süssük meg a bő olívaolajban. A tojást verjük fel pár csipet sóval, majd keverjük hozzá a hagymát és a krumplit is. Hagyjuk állni 15 percig, aztán öntsük egy tapadásmentes serpenyőbe, süssük magas fokon 1 percig, majd alacsony fokon 2–4 percig. Tegyünk a serpenyőre egy tányért, óvatosan fordítsuk meg az omlettet, majd csúsztassuk vissza a másik felével a forró serpenyőbe. Ezt a felét is süssük 3–5 percig.

Hírdetés

30 perc
Sonkás-sajtos tojásmuffin

Hozzávalók: 6 tojás, só, bors, 150 g sonka, 1 piros kaliforniai paprika, 2 szál újhagyma, 150 g reszelt sajt.
A sütőt előmelegítjük 170 fokra, a muffinformákat kikenjük olajjal, felverjük a tojást, elkeverjük benne a sót és a borsot. A sonkát és a paprikát kisebb kockákra vágjuk, az újhagymát felszeleteljük és a reszelt sajt felével hozzákeverjük a tojáshoz. A masszát beleöntjük a muffinformába, a maradék sajttal megszórjuk a tetejét. 15–20 perc alatt készre sütjük.

15 perc
Tojáskrém

Hozzávalók: 3 főtt tojás, 2 ek. vaj, 2 ek. apróra vágott snidling, 1 tk. mustár, só és bors ízlés szerint.
A tojásokat forrástól számítva 10 percig főzzük, megtisztítjuk és villával összenyomkodjuk. A masszához hozzáadjuk a snidlinget, a mustárt, a vajat, a sót és a borsot. Jól elkeverjük, hogy krémes állagot kapjunk.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »