Többször visszament a lángoló buszba diákjaiért a bátor testnevelőtanár

Tizenhat súlyosan megégett holttestet emeltek ki a tűzoltók a Verona mellett balesetet szenvedett, magyar középiskolás diákokat szállító autóbusz roncsai közül – közölte szombat reggel a veronai közlekedési rendőrség parancsnoka, Girolamo Lacquaniti. Több diákot egy tétnevelőtanár mentett ki a buszból, az olasz lapok hősként emlegetik, súlyos égési sérülésekkel került kórházba.

Közlése azt jelenti, hogy a 16 halálos áldozat mindegyike azok közül került ki, akik nem tudták elhagyni az ütközés után azonnal kigyulladt járművet. Tájékoztatása szerint 13 fiatal úgy menekült meg, hogy az ablakokon keresztül kimászott a buszból.

Timaffy Judit milánói magyar főkonzul elmondta, hogy a buszon hátul ülők az ablakokat kitörve, teljes pánikban jutottak ki a járműből. Sokan közülük aludtak, és az ütközéstől ébredtek fel. Többüket egy testnevelő tanár mentette meg, aki többször visszament a buszba, hogy onnan újabb diákokat hozzon ki, őt kórházba vitték súlyos égési sérülésekkel – mondta el a főkonzul.

Hírdetés

Olasz tévéhíradók felvételei szerint a jármű teljesen kiégett. A veronai rendőrparancsnok azt is elmondta, hogy ismereteik szerint más jármű nem volt érintett a balesetben, és egyelőre vizsgálják, hogy az autóbusz miért szaladt le az útpályáról.

Az olasz állami RAI rádió közlése szerint egy szlovén kamionsofőr, aki a busz mögött haladt, valamilyen problémát látott a busz egyik kerekénél, és próbálta jelezni a sofőrnek, aki azonban nem tudott elég gyorsan reagálni. A szlovén sofőr a baleset helyszínén segített a mentésben is.

Az autóbuszon a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjai utaztak, és a jármű az autópálya melletti korlátnak, majd egy felüljáró tartóoszlopának csapódott. A hivatalos adatok szerint 54 utas – köztük felnőtt kísérők – és két sofőr volt a buszon, de információk szerint ennél többen voltak rajta, egyelőre tisztázatlan okból.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »