Többmilliós jutalmat kapott Fót fideszes alpolgármestere, felesége alapítványának is adományozna belőle

Többmilliós jutalmat kapott Fót fideszes alpolgármestere, felesége alapítványának is adományozna belőle

Mint megírtuk, miután júniusban Fót fideszes polgármestere, Vass György hatmillió forintos prémiumot kapott, a fideszes többségű képviselő-testület most az alpolgármesternek, Bíró Zoltánnak is megszavazta a 2,6 millió forintos jutalmat – írta meg a Magyar Narancs.

Bírót Vass György terjesztette fel a jutalomra, múlt héten a fóti önkormányzat pénzügyi bizottsága, csütörtökön pedig a képviselő-testület is megszavazta, hogy a fejlesztésekért felelős alpolgármester hathavi jutalmat vehessen fel.

Mint a lap írja: Vass a képviselő-testület előtt is méltatta helyettesét. Elmondása szerint 2022-ben számos fejlesztés, út- és csatornaépítés, sportcélú beruházás valósult meg a városban, és „nagy lendületet vett” a CBA Príma Üzletközpont megépítése is, ami Bíró érdeme, ráadásul még a hétvégéit is feláldozta munkája során, ezért megérdemli a hathavi jutalmat.

Bíró a testületi ülésen azt mondta, akárcsak két éve, amikor jutalmat kapott, most is karitatív szervezetek részére részére ajánlja fel az összeget, ami nem más, mint a Károlyi Clarisse Alapítvány Oltalom otthona, a Romtemplom Alapítvány és az idén 45 éves Fóti Asszonykórus.

Hírdetés

A bökkenő csupán az, hogy a Károlyi Clarisse Alapítványt hogy, hogy nem Bíró felesége, Szécsi Ildikó Csilla vezeti, a Romtemplom Alapítványban pedig kuratóriumi tag.

Ekkor pedig jött Mihályi Zsolt Apor jegyző, aki szerint ezzel semmi probléma nincs, mivel

„az alapítvány vezetője véletlenségből az alpolgármester felesége”, a felajánlással nem a család magánpénzét gyarapítja az alpolgármester, ezért nincs szó összeférhetetlenségről.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a fóti fideszes polgármester jutalmából országos botrány kerekedett, a kérdés akkoriban a kormányinfón is felmerült, és Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter az ATV kérdésére válaszolta azt, hogy: „ha az a kérdés, helyes-e ennyi jutalmat kiadni, akkor nem helyes, nem is értem, hogyan merülhet fel ilyen összegű prémium.” Vasst azonban kicsit sem nem érdekelték Gulyás Gergely szavai. „Az, hogy a miniszter mit beszél, engem nem érdekel. Azon egyszerű oknál fogva, mert nem ezt kellett volna mondania. Azt kellett volna mondania, hogy a képviselő-testület dönt ebben a témában”- mondta akkor, majd felvette a hatmillió forintot.

(Címlapkép: Bíró Zoltán/Facebook)


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »