Többmillió ukrán tűnt el!

Többmillió ukrán tűnt el!

Brutális veszteségek miatt készíthetik az ukrán amazon hadsereget.

Ma reggel a péknél futottam össze Józsi bával. Előttem állt sorban. Köszönök, kérdem mi újság?

— Csak a háború, az megy mindenütt — mondja. — De egyre szomorúbb, amit látok. Pedig a matek egyszerű, nem is értem, miért nem a józan paraszti ésszel is belátható tényekből indulnak ki a szakértők.

— Milyen tényekre gondol Józsi bá? — kérdem.

— Békeidőben Ukrajnának 200 – 300 ezer katonája volt, 2014 után lehet, félmillió is, meg 1 millió tartalékos.

Hírdetés

— Na és?

— Ha már 60 feletti és 18 alatti öregeket meg gyerekeket zaklatnak az utcákon, meg írják össze a hadra fogható nőket — megemeli a szemöldökét —, akkor kábé másfél millió katonának való képzett ember meghalt, megsebesült, nem található vagyis eltűnt. Mert a tartalék is képzett katona! És nem ötvenezer vagy száz- kétszáz ezer hiányzik, mint ahogy a naccságos szakértők szajkózzák. És azt se felejtsd el fiam, hogy biztos volt még ott legalább 10 millió hadra fogható férfi. Ha meg 7-8 millió ember menekült el Ukrajnából, amelyiknek több mint fele nő meg gyerek, akkor hiányzik több millió hadra fogható ember. Ezek meg tervezik az ukrán amazon hadosztályokat?!

Közben sorra kerülünk, elköszönünk. Nekem meg a hazafelé úton az jut eszembe, mekkora problémája is volt Paliknak azzal, hogy hova tűnt Damon Hill, most meg Józsi bán kívül senki nem teszi fel a kérdést, hogy hová és miért tűnt el több millió ukrán katonaköteles férfi?

Üdvözlet, KJ

 


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »