Többfrontos támadás Orbán Viktor ellen

Többfrontos támadás Orbán Viktor ellen

Észbontó cikket közölt a Magyar Idők a CEU (Central Europian University) valószínűsíthető amerikai székhelyéről, ahol egy kis faházban működik társbérletben. Ez lenne az a bizonyos intézmény, amely a budapesti Közép-Európai Egyetem amerikai kampusza volna. Amely miatt a kormány kénytelen azt mondani, hogy a budapesti CEU nem tesz eleget a törvényben foglalt, minden nemzetközi tevékenységet végző egyetemre érvényes követelménynek.

A Soros-féle társaság ennek ellenére veri a tamtamot, amiért az Orbán-kormány be akarja tartani saját törvényeit. Amit csak a CEU nem tart be, az összes többi, a több mint húsz érintett egyetem pedig betart.

De hogy a CEU miért éppen most adott ultimátumot a magyar kormánynak, amennyiben december 1-ig nem írja alá a CEU amerikai ágát is akkreditáló egyezményt, akkor az egyetem amerikai diplomát adó részét kiköltözteti Bécsbe? Az már önmagában bicskanyitogató, hogy egy jogkövetésben sáros egyetemnek áll feljebb, miközben neki volnának e téren kötelezettségei. Ilyenkor kussolni kéne és rövid úton megfelelni. Csakhogy akkor mi történne Soros György Európai Unió-beli érdekeivel? Hogyan lehetne legyőzni Orbán Viktort, a nemzetállami érdekek elszánt és milliók által támogatott védelmezőjét, hogy a szintén Soros vezette bevándorláspárti uniós elit érvényesíteni tudja dominanciáját a májusi parlamenti választások előtt?

Soros nyilván az általa generált CEU-konfliktust is fel akarja használni arra, hogy Orbánt a november 7-8-án Helsinkiben összeülő Európai Néppárt (EPP) kongresszusán meggyengítsék, esetleg a Fideszt ki is zárják a Néppártból. Ezért volt olyan sürgős az egyetemnek a múlt héten ismételten ultimátumot adni Orbán Viktornak, miközben ők a hunyók. Szintiszta politikai nyomásgyakorlás ez, mint ahogy az is, hogy „véletlenül” épp a Közép-Európai Egyetem hallgatói terveznek készíteni egy drónvideót egy, az egyetem épülete előtti flashmobról hétfőn, amit el akarnak juttatni az EPP szerdán kezdődő kongresszusára. A videón a hallgatók egyszerre kérdezik majd Manfred Webertől, az EPP elnökétől, hogy „Weber úr, ön szerint hol a határ?” A kérdés Weber korábbi nyilatkozatára utal, hogy a CEU és a civilek vegzálásával Orbán Viktor és kormánya „egyre közelebb kerül ahhoz, hogy átlépje a határt”. Soros tehát a Közép-Európai Egyetemet eszközként használja ahhoz, hogy bizonyítsa rágalmait: Magyarországon se tanszabadság nincs, se jogállam, hogy itt lábbal tiporják a demokráciát, miközben a migránsokról szó sem esik. Soros ezúttal is tudja, jó helyen dörömböl Orbán kikészítése ügyében, nem véletlenül csókolgatják egymást a kamerák előtt a Európai Bizottság elnökével. Egy finanszírozási trükk is ezt húzza alá. A CEU amerikai akkreditációjú diplomájához ugyanis nem lehet európai uniós támogatást nyerni, a Közép-Európai Egyetem működéséhez viszont igen. Nyertek is, méghozzá jóval többet, mint a magyar egyetemek. Ezt azonban nem a magyar akkreditációjú képzésre fordítják, hanem az amerikaira. Arra, amely ugye Amerikában nem is létezik, „kampusza” csak egy frissen festett kicsiny faház, amelyet társbérletben használ a CEU adminisztrációja egy másik intézménnyel.

Hírdetés

Soros György újabb nagyszabású, többfrontos akciójának lehetünk tehát tanúi ezekben a napokban. Egyik oldalon az egyeteme nem akarja betartani a magyar törvényeket és Orbánra mutogat. Helsinkiben pedig a CEU diákjai videójával igyekszik kiütni az EPP tagságából a Fideszt, élén a magyar miniszterelnökkel.

Aljas, ördögi terve azonban nem sikerülhet, hiszen Soros mögött nem áll egy szem választott vezető sem, ahogy ő sem az. Orbán Viktor mögött viszont milliók sorakoznak. Reméljük májusban Soros EU-elitje szintén Hillary Clinton bukott amerikai elnökjelölt sorsára jut.

Horváth K-. József – https://leander.blogstar.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »