Többet remélnek a nyári megmérettetéstől (Próbavizsgák után)

Többet remélnek  a nyári megmérettetéstől (Próbavizsgák  után)

Ha a márciusban tartott iskolaszintű felméréshez hasonlítjuk a nyolcadikosok számára április első hetében szervezett országos próbavizsga múlt héten közzétett eredményeit, az derül ki, az első próbálkozás alkalmával gyengébben teljesítők közül egyesek iparkodtak, és ezúttal jobb jegyeket kaptak, mások még a korábbi általánoson is rontottak – tudtuk meg Albert Andreától, a sepsiszentgyörgyi Gödri Ferenc Általános Iskola igazgatójától.

Korábbi évekhez hasonlóan a háromszéki nyolcadikosok román nyelv és irodalomból próbavizsgáztak a legsikertelenebbül, az 1698 jelenlévőből 858-an (50,53 százalék) érték el az ötös átmenőt, míg az országos teljesítmény 70,53 százalékos. Magyar nyelv és irodalomból csupán 72,62 százalékos az átmenési arány, míg az országos 82,45 százalék, matematikából az 59,79 százalék szinte azonos az országos eredménnyel. Összességében a próbavizsgázók 59,79 százaléka érte el az ötös általánost a három tantárgy eredményei alapján, ami az elmúlt évekhez viszonyítva jobb teljesítmény, de a próbavizsgáról hiányzó közel kétszáz nyolcadikossal együtt ez jóval kevesebb a gimnáziumi végzősök felénél.

Hírdetés

A téma kapcsán azért is kerestük meg a Gödri Ferenc Általános Iskolát, mert ez a tanoda is részese a sepsiszentgyörgyi Diakónia Keresztyén Alapítvány márciusban indított programjának, amely révén velük együtt, Baróton, Sepsibükszádon és Sepsiskőröspatakon összesen több mint százötven nyolcadokos diáknak tartanak felkészítőket magyar nyelv és irodalomból, román nyelv és irodalomból, valamint matematikából.

A nyári záróvizsgák mintatesztjeinek első csomagját is a múlt héten tette közzé az oktatási minisztérium, amelyeket a tárcavezető szerint a próbavizsgák eredményeihez igazítottak, és ezentúl minden hétfőn (kivéve az ortodox húsvétot) megjelentetnek egy-egy sorozatot, amivel a diákok felkészülését kívánják segíteni – nyilatkozta a tárcavezető.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »