Többen meghaltak és sokan megsebesültek egy Dnyipro elleni orosz támadásban

Többen meghaltak és sokan megsebesültek egy Dnyipro elleni orosz támadásban

Többen meghaltak és sokan megsebesültek egy Dnyipro elleni orosz támadásban Mészáros Richárd2024. 10. 26., szo – 15:23

Négy ember – közöttük egy gyermek – életét vesztette, húszan pedig megsebesültek péntek este a közép-ukrajnai Dnyipro városa ellen végrehajtott orosz rakétatámadásban – közölték szombaton a helyi hatóságok. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elítélte az „orosz gyilkosokat”.

Kijev megyében a megyei katonai közigazgatás szerint egy ember meghalt és egy másik megsebesült az éjszaka folyamán végrehajtott csapásokban, míg a főváros egyik lakóháza elleni dróntámadásban pénteken egy kamaszlány meghalt, öten pedig megsebesültek. 

Szerhij Liszak, Dnyipropetrovszk megye kormányzója a Telegram üzenetküldő alkalmazásban először négy halottról írt, majd később pontosította, hogy egy gyermek is van közöttük. Húszan megsebesültek, közöttük 8 és 16 év közötti lányok, valamint két 17 éves fiú a pénteken röviddel éjfél előtt végrehajtott rakétatámadásban – közölte a kormányzó, aki szerint egy 12 emeletes lakóház, magánházak, valamint egy kórház épületei is megrongálódtak. 

Dnyipro a Dnyeper partján elterülő nagyváros, a fronttól viszonylag távol, de igen gyakran támadják légicsapásokkal. 

Hírdetés

„Azok után, amik Kazanyban elhangzottak, az orosz gyilkosok visszatértek a szokásaikhoz” – írta szombaton Volodimir Zelenszkij a BRICS országcsoport e héten Oroszországban tartott csúcstalálkozójára utalva. „A múlt éjszakai csapások rámutattak az Oroszország elleni nyomásgyakorlás szükségességére, hogy így kényszerítsék rá: szüntesse be »terrorista háborúját«” – hangsúlyozta az ukrán elnök a hivatalos Telegram-csatornáján. 

A Kijev megyei katonai közigazgatási hivatal szerint a megyében orosz légicsapásokban egy nő meghalt, egy serdülő pedig megsebesült szombatra virradó éjszaka. 

Vitalij Klicsko kijevi polgármester tájékoztatása szerint péntek este drón csapódott be egy 24 emeletes lakóházba Kijevben, a detonáció következtében tűz keletkezett. A mentők szerint száz lakót menekítettek ki a lakóházból. 

A legfrissebb adatok szerint egy tizenötéves lány életét vesztette, hatan pedig megsebesültek, egyiküket kórházba kellett szállítani – közölte Szerhij Popko, a helyi katonai közigazgatás vezetője. Popko szerint az éjszaka hét és fél órán át lőtték a várost, egész éjjel szóltak a légvédelmi szirénák. Az ukrán légvédelem legalább tucatnyi orosz drónt lelőtt. 

A katonai kormányzó szerint októberben ez volt a tizenhatodik légitámadás az ukrán főváros ellen.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »