Több városban is tüntettek az „egészségügyi diktatúra” ellen

Bár minden korábbinál több koronavírusos beteget ápolnak a Covid-kórházak intenzív terápiás részlegein, több városban, Bukarestben pedig két helyszínen is százak tüntettek szombaton a járványügyi korlátozások, a maszkviselési kötelezettség és az oltások „kötelezővé tétele” ellen.

A kormányszékház előtti demonstráció egyik szónoka a Románok Egyesüléséért Szövetségből (AUR) kizárt Diana Șoșoacă független szenátor volt, aki technokrata kormányt, előre hozott választásokat követelt, és egyebek mellett az ellen tiltakozott, hogy a diákoknak még a testnevelésórákon is maszkot kell viselniük.

Hírdetés

A bukaresti Egyetem téren ortodox szentképekkel, „Szabad dákok”, „Le az egészségügyi diktatúrával” feliratú táblákkal demonstrált több száz tüntető. A résztvevők többsége egyik helyszínen sem viselte a nyilvános helyeken kötelező védőmaszkot, és nem tartotta be az előírásos távolságot.

Bukarestben is utcára vonultak az elégedetlenek. Fotó: AgerpresBukarestben is utcára vonultak az elégedetlenek. Fotó: Agerpres

A korlátozások ellen tüntettek szombaton Galacon, Brassóban és a vesztegzár alá vont Temesváron is. Temesváron egyébként a veszegzár feloldásáról döntöttek a hatóságok szombat este annak ellenére, hogy a járványügyi adatok romlanak.

A csendőrség bejelentette, hogy megbírságolja a járványügyi előírások betartását megtagadó résztvevőket és a megmozdulások szervezőit: utóbbiakat azért, mert nem gondoskodtak arról, hogy a demonstrációkon – a járványügyi előírásokat részletező kormányhatározatnak megfelelően – legfeljebb százan legyenek jelen. (MTI)

Nyitókép: Temesváron is tüntettek az egészségügyi korlátozások ellen. Fotó: Agerpres


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »