Több változás is történt Simicska volt birodalmában

Több változás is történt Simicska volt birodalmában

Az új tulajdonosi döntésnek megfelelően a mai nappal megtörténtek a személycserék a HírTV Zrt., a Közgép Zrt. és a Mezort Zrt. élén.

Miután a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyásával végrehajthatóvá vált Nyerges Zsolt irányításszerzése a korábbi Simicska-érdekeltségek felett, az új tulajdonosi döntésnek megfelelően a mai nappal megtörténtek a személycserék a HírTV Zrt., a Közgép Zrt. és a Mezort Zrt. élén.

Vida Ildikó a Közgép Zrt. és a Mezort Zrt. elnökségéről is lemondott, mindkét társaságban Nyerges Zsolt tér vissza az igazgatóság vezetésére.

Hírdetés

A Közgép Zrt. Igazgatóságának elnöke szerdától ismét Nyerges Zsolt, míg Sárvári Tamás, az IT eddigi elnökhelyettese vezérigazgatóként folytatja munkáját. Tóth Marianna és Nagy Ajtony Csaba lemondott a társaság felügyelőbizottságában viselt tisztségéről.

Mától újra Nyerges Zsolt tölti be a Mezort Zrt. elnöki tisztét is, Simicska Lajos a társaság felügyelőbizottságából távozott.

A tulajdonosi döntés szerint Pauwlik László visszatér a HírTV Zrt. vezérigazgatói posztjára. A társaság igazgatóságát megszüntették, Fonyó Károly eddigi elnök és Faragó Csaba eddigi vezérigazgató távoztak a csatornától.

A GVH jóváhagyásával a tulajdonosi kivásárlás tranzakciói lezárultak.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »