Több tonnás gépeket loptak el magyarok Ausztriában

Több tonnás gépeket loptak el magyarok Ausztriában

Nagy értékű profi útépítő, aszfaltozó gépeket lopott el három Pápa környéki férfi Ausztriában, egy cég telephelyéről. A több mint 70 millió forintos munkagépeket a méhtelepen adták volna el, de a pápai rendőrök egy nap alatt rajtaütöttek a tolvajok búvóhelyén.

Két tonnás úthengert, aszfaltvágót és egy simításra használt lapvibrátort vett át a pápai rendőrkapitányságtól egy osztrák cég vezetője. A gépeket három magyar férfi lopta el Ausztriában a vállalkozás telephelyéről. „Mind a három gép utánfutón állt, a tolvajok az utánfutót kötötték el. A nyomok Pápáig vezettek, a helyi rendőrök egy napon belül megtalálták a munkaeszközöket. A három fiatal gyanúsítottat akkor érték tetten, amikor a rejtekhelyről el akartak vontatni az utánfutót. Valamennyien beismerő vallomást tettek” – mondta az osztrák cég vezetője.

Hírdetés

„Mindhárom személyt jelentős értékre elkövetett lopással gyanúsítjuk. A lopást nem minősíti, ha más ország területén követik el a bűncselekményt. Magyar állampolgárokról van szó, a külföldön elkövetett bűncselekményekért a magyar büntetőtörvénykönyv szerint fognak felelni” – hangsúlyozta Nagy Ákos, a Pápa Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője.

A három férfi több éves börtönbüntetésre számíthat ha elítélik őket. Egyiküket jól ismerik a magyar hatóságok.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »