Több tízmilliós bírság: nem azt csinálta az étrend-kiegészítő, amit ígértek

Több tízmilliós bírság: nem azt csinálta az étrend-kiegészítő, amit ígértek

A CalciTrio nevű szert reklámozták megtévesztően. Nem segíti a kalcium eljutását és beépülését a csontba.

Ismételten jogsértő módon reklámozta forgalmazója a CalciTrio elnevezésű étrend-kiegészítőt, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) csaknem 47 milliós bírságot rótt ki a vállalkozásra – közölte a hivatal kedden.

A GVH vizsgálata megállapította, hogy az Innovelle Pharma Kft. megsértette az élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásokra irányadó jogszabályi rendelkezéseket, amikor CalciTrio nevű étrend-kiegészítő filmtabletta és pezsgőtabletta termékeiről megtévesztő, nem engedélyezett állításokat tett sajtó-, televízió- és internetes reklámjaiban.

Hírdetés

A cég megtévesztően állította reklámjaiban, hogy terméke segít abban, hogy a kalcium eljusson a csontokhoz és beépüljön. Az európai közösségi jog vonatkozó szabályozása szerint

kizárólag azt állíthatta volna, hogy termékének összetevője részt vesz a normál csontozat fenntartásában.

A vállalkozás kereskedelmi gyakorlata ezért tisztességtelennek minősült.

A GVH két éve zárta le versenyfelügyeleti eljárását az Innovelle Pharma Kft.-vel szemben, melyben többek között ugyanezen termék kapcsán, ugyanezen magatartás miatt állapított meg jogsértést. A versenyhatóság ezúttal már az ismétlődő törvénysértést is figyelembe vette, és 46,9 millió forintos versenyfelügyeleti bírságot rótt ki a vállalkozásra.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »