Több tízezer szavazatot söpört be Chicagóban egy “neonáci és holokauszttagadó” politikus

Több tízezer szavazatot söpört be Chicagóban egy “neonáci és holokauszttagadó” politikus

Egy republikánus színekben induló, hosszú évtizedek óta aktív nemzetiszocialista képviselő 55 ezer szavazatot söpört be a képviselőházi választásokon Chicagóban, habár alul maradt a demokrata Dan Lipinskivel szemben – adta hírül elborzadva a The Times of Israel.

A korábban az Amerikai Náci Párt vezetőjeként is ismert Arthur Jones a holokausztot „a történelem legnagyobb, legsötétebb hazugságának” nevezte.

Hírdetés

A 70 éves politikus, aki több tízezer szavazatot gyűjtött be, még márciusban biztosította be jelöltségét, miután a republikánusok nem törődtek azzal, ki indul a demokrata fellegvárnak számító kongresszusi körzetben. Akkori győzelme kínosan érintette a GOP-t, vezetői sorra határolódtak el a fajvédő Jones-tól, aki korábban a CNN-nek a zsidók nemzetközi zsarolásának nevezte a holokausztot.

Habár Jones végül elbukott, egy másik szélsőjobbos republikánus politikus, az Iowa-i Steve King kilencedik képviselői ciklusát kezdheti meg. Dacára annak, hogy az utóbbi hetekben nagy felháborodást váltottak ki a fehér nacionalizmust támogató, illetve külföldi szélsőjobboldaliakkal fenntartott kapcsolatairól szóló nyilatkozatai. A republikánus mérsékeltek tőle is elhatárolódtak.

King nyáron Európában járt, ahol egy osztrák FPÖ-közeli lapnak nyilatkozva megerősítette, hogy Soros Györgynek „sötét befolyása” volt az amerikai választásokra.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »