Több százan betegedtek meg a víz miatt Heves megyében

Több százan betegedtek meg a víz miatt Heves megyében

Járványszerű folyamat ment végbe két heves megyei településen. Napok óta csaknem 300-an keresték fel a körzeti orvost ugyanolyan panaszokkal.

Hétfő óta tömeges a hányós, hasmenéses, lázas panaszokkal jelentkező betegek száma két Heves megyei településen, Domoszlón és Kisnánán – írja a Heol.hu.

Domoszlón két nap alatt csaknem háromszázan látogatták meg körzeti orvosukat hasonló tünetekkel.

A polgármesterek tudnak a járványszerű folyamatról, amelyet a napokban jelentettek az illetékes közegészségügyi szakhatóságnak.

Hírdetés

A lap azt írja, jelenleg a kormányhivatal és a gyöngyösi vízmű szakemberei is keresik a megbetegedés okait. Mindkét település közkonyháján elvégezték a szükséges mintavételeket is, ennek eredményeként további óvintézkedéseket is hoztak, hangosbemondón kérték a lakosokat, hogy az ivóvizet csak forralás után visszahűtve fogyasszák.

A két településnek közös forráskútja van, ezért gondolják többen, hogy talán az ivóvíz a fertőzött.

„Kegyetlen görcsökkel, hatalmas fájdalmakkal kezdődött a vasárnap délelőttöm, naponta legalább hússzor voltam a mosdóban.

Ma már el tudtam jönni az orvoshoz, de már vagy négy-öt fajta gyógyszert beszereztem a patikából, és semmi nem hatott” – mondta egy nő a lapnak. Paulenka László Kisnána polgármestere elmondta, hogy hathatós intézkedést majd a hatósági ellenőrzések eredményét követően tudnak tenni. Jelenleg a kormányhivatal és a vízmű szakemberei is vizsgálják az okokat.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »