Több száz zsidó holokauszt túlélő tiltakozik a gázai népirtás ellen

Több száz zsidó holokauszt túlélő tiltakozik a gázai népirtás ellen

327 zsidó holokauszt túlélő szombaton közzétett egy levelet az amerikai The New York Times oldalán, melyben  elítélte a Gázai övezet elleni  izraeli agressziót, és az Egyesült Államok által nyújtott pénzügyi és politikai támogatást, olvasható a  Zsidó Anticionista Hálózat oldalán  itt.
A levél teljes szövege magyarul:
Mivel mi zsidó túlélők és leszármazottaik  túléltük a náci népirtást, egyértelműen elítéljük a gázai palesztinok elleni folyamatos megszállást és gyarmatosítást a történelmi Palesztina földjén.
Elítéljük az Egyesült Államok nyújtott finanszírozást Izraelnek, mellyel a támadásokat pénzelik, és a nyugati államokat, mert nem használják a diplomáciai erejét, hogy elitéjék Izraelt.
Népirtás kezdődött és a világ hallgat.
Minket aggaszt a szélsőséges, rasszista, antihumánus cselekedet a palesztinok ellen, és amely az  izraeli társadalomban elérte a csúcsát.
Izraelben, a politikusok és a tudósok a The Times és a The Jerusalem Post oldalain nyíltan felszólítják Izraelt, hogy fejezze be a  népirtást, melyet  a palesztinok ellen folytatnak és az izraeliek  jobb ha ezek után kitűzik a  neonáci jelvényeket magukra.
Továbbá, mi felháborodtunk, és felháborító a visszaélés Elie Wiesel nevével, mert ezeken az oldalakon  támogatják a hazugságokat, igazolására használják fel a nem igazolhatót, mely szerint a palesztinok el akarják pusztítani Izraelt és erre hivatkozva elkövetik a gázai gyilkosságokat, közel 2000 palesztint öltek meg, köztük több száz a gyermek.
Semmi sem indokolja ENSZ menhelyek bombázását, otthonok, kórházak, iskolák elpusztítását, az emberek megfosztását a villamos energiától és víztől.
Közösen kell felemelnünk hangunkat, és együtt, közös erővel kell tiltakoznunk, szűnjön meg a rasszizmus minden formája, beleértve a folyamatos népirtást, mely a palesztin nép ellen folyik.
Kérjük, hogy haladéktalanul vessenek véget az ostromnak és a gázai blokádnak.
Mi egyet értünk a gazdasági, kulturális és tudományos Izrael ellenes bojkottal.
A “Soha többé népirtás” azt jelenti soha többé, senki sem!
——————-
A július 8-án kezdődött katonai műveletek e hét szombatjáig kétmilliárd euróba kerültek, a pénz teljes egészében a palesztinok irtására lett költve.
Az áldozatok több mint 75 százaléka civil, és egy negyed része gyermek.
A World Health Organization (WHO) azt mondta az elmúlt napokban, hogy több mint 3000 gyermek sérült meg az izraeli támadásokban.
A maga részéről az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) becslései szerint legalább 373.000 gyerekeknek van szüksége a közvetlen és célzott pszichoszociális támogatásra, mert figyelembe véve a halottak felnőttek számát, az árvák száma meghaladhatja a 500 ezret.

magyartudat.com

Hírdetés

No visits yet


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »