Több száz terrorista célpontot semmisített a Szíriai Légierő

A Szíriai Arab Hadsereg szóvivője közölte, hogy a Szíriai Légierő 114 légi bevetést teljesített és 447 terrorista célpontot semmisített meg Damaszkusz, Homsz, Hama, Idleb, Aleppo, Deir Ezzor és Lattakai tartományok területén november 15. és november 20. között.

A szóvivő egy sajtónyilatkozatban pénteken elmondta, hogy az alábbi terrorista célpontok pusztultak el a légi támadások során:

Damaszkusz tartomány:

– Fegyverraktár és két vezetési pont Doumaban.

– Fegyverraktár, aknavetők és nehéz gépfegyverek Khan Al-Shejhben.

– Járművek menetoszlopa, lőszerraktárak, nehéz tüzérségi eszközök és aknavetők Ber Al-Kasszabban, Mardzs Al-Szultanban és Harastaban.

Homsz tartomány:

– Két terrorista bázis és több jármű Szarkvibben.

– 3 parancsnoki központ, 4 fegyver és lőszerraktár, járművek menetoszlopai gépfegyverekkel Al-Kariatainban, Mahinban, Hosh Abu Faradzsban és Al-Shendakhije Al-Dzsanubjeben.

Deir Ezzor tartomány:

Hírdetés

– Parancsnoki központ, 13 megerősített jármű, 3 üzem amelyekben robbanószerkezeteket állítottak elő az Al-Hawikka kerületben.

A szóvivő azzal folytatta, hogy a Fegyveres Erők és a hadsereg Daraa tartományban települő egységei közvetlen tűzcsapásokat mértek terroristák gyülekező csoportjaira és bázisaikra Daraa Al-Baladban, ezenkívül megsemmisítettek három tüzérségi állást és két járművet, amelyekből az egyik gépfegyverrel volt felszerelve északra Atman településtől és a Ghizlan gazdaságtól , valamint Al-Karak Al-Sharkiban.

Szuwejda tartományban:

 A hadsereg terroristák által használt járművek csoportját semmisítette meg keletre a Shaaf-magaslattól és megerősített járműveket és tartálykocsikat Mashbak Al-Wedianban, valamint egy nehéz gépfegyverrel felszerelt járművet a Thalah légi bázis környékén. Ezenkívül több megszálló terroristát semlegesített Al-Kaszr faluban, a Ghbejb-vögyben, Khirbet Szaadban és Khirbet Szamirban.

A szóvivő kitért rá a nyilatkozatában, hogy a hadsereg alegységei folytatták előrenyomulásukat Mahin felé Homsz tartományban miután ellenőrzésük alá vonták Al-Hadath települést, semlegesítve sok ISIS terroristát és megsemmisítve nagy létszámú kontingensüket és bázisaikat Al-Bajaratban, Mahinban, Hawarinban, Al-Kariatainban, Al-Miszhajrfehben, Um Szahridzsban, Dzsawalakban, Talbiszehben és Tiemaalaban.

Eközben Aleppoban a hadsereg egységei folytatták előretörésüket és ellenőrzésük alá vonták az Icarda-gazdaságokat, Raszm Al-Abud falut, Shejkh Ahmad település vasútállomását, ezen kívül likvidálták az „Iszlám Szabadság Dandár” nevű terrorista csoport összes tagját a vezérükkel együtt a tartomány délnyugati területén, közölte a szóvivő.

Aleppo városban és vidéki körzetében a hadsereg összpontosított tűzcsapásokkal terroristák gyülekező csoportjait támadta Al-Ramusza, Al-Amerijeh, Al-Shejkh Szaid, Busztan Al-Basha, Majszalun, Bani Zaid kerületekben, valamint Bashkovi, Deir Zejtun, Szikkat, Deir Hafer településeken, nyugtra Al-Najrabtól, Kafr Hamraban, a Muszejbin-magaslat környékén, az Al-Zarbeh-magaslat környékén, Maszkanaban és Al-Huwajzban. Ezen kívül a katonák megsemmisítettek 20 járművet az összes rajtuk utazó terroristával Ratian és Bashkovi között.

Rátérve a Lattakia tartomány északi területén zajló harcokra a szóvivő közölte, hogy a hadsereg egységei a Nemzetvédelmi Erők segítségével folytatták előrenyomulásukat és ellenőrzésük alá vonták Deir Hanna térségét, a Ghamam melleti vízműtelepet, Bejt Ajasht, az Al-Zube-hegyet, a Mousza-hegyet, a Szakr-hegyet, az Al-Szendian-hegyet, az Al-Dzsalila-hegyet, a Wadi-dombot, Kartab Al-Rakkrakkijet, Al-Daghmashijet, Al-Zuwejket, a 482., 803. és 1112. őrposztokat semlegesítve 60 megszálló terroristát, valamint lefoglalva fegyverzetet, lőszereket és páncélozott terepjárókat.

A hadsereg egységei ezen kívül ellenőrzésük alá vonták Bejt Abu Riszheht, Ketf Al-Szaurt, több harcászati előnyt hozó pontot Ruwajszet Eszkandarban, az 1149. számú magaslatot, a Zwejkkat és Zahije hegyeket miután súlyos veszteségeket okoztak a megszálló terroristáknak és megsemmisítették járműveiket, amelyek nehéz gépfegyverekkel voltak felszerelve, valamint lefoglalták fegyverzetüket és lőszereiket.

A keleti országrészben, közölte a szóvivő, a Deir Ezzor repülőteret védő erőink még mindig visszaverik az ISIS terrorszervezet támadási kísérleteit, semlegesítve a terrorszervezetek tagjait, megsemmisítve fegyverzetüket és járműveiket, hozzátéve, hogy a hadsereg egyik alegysége megsemmisített egy terroristák által használt alagutat az Al-Szina kerületben, valamint egy terrorista kontingenst likvidált Tal Al-Krumban a légi támaszponttól keletre.

A szóvivő köszönetet nyilvánított Oroszországnak a tevékeny segítségéért a terrorizmus elleni harcban, kijelentve: bizonyított, hogy az orosz légi csapások súlyos veszteségeket okoztak a terroristáknak parancsnoki központok, pénzügyi és logisztikai intézményeik megsemmisítésével, így orosz bajtársaink döntő szerepet játszottak a Szíriai Arab Hadsereg legutóbbi harctéri sikereiben

A szóvivő megerősítette, hogy a Fegyveres Erők és a hadsereg folytatni fogják a terrorista szervezetek elleni harcot és levadásszák a megmaradókat, akárhol is rejtőzzenek az ország területén; amíg a hadsereg teljesíti szent kötelességét a terrorizmus megsemmisítésével, valamint a biztonság és a béke helyreállításával Szíria egészében.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »