Több száz nőt végzett ki az Iszlám Állam, mert nem akartak szexelni

Irak második legnagyobb városában, Moszulban követték el a kegyetlenségeket az Iszlám Állam terroristái, akik legkevesebb 250 nőt végeztek ki a városban -írja a Globoport.hu.

Az áldozatoknak azért kellett meghalniuk, mert nem voltak hajlandóak a terroristák szexrabszolgáivá válni – írja az abna24.com

Azok után, hogy az Iszlám Állam elfoglalta az iraki várost, azonnal neki látott a saját értelmezésükön alapuló iszlám jogrendszer, a saria bevezetésére, illetve a szexuális dzsihád kiterjesztésére. Utóbbi azt jelenti, hogy a nőknek kötelező szexuális viszonyt fojtaniuk a dzsihád nevében fegyvert fogó harcosokkal, mert különben súlyos büntetésben részesítik őket. Gyakorlatilag a nőket szexrabszolgaságba kényszerítik a dzsihadisták, hogy kielégítsék az iszlám totális uralmáért küzdő férfiak vágyait.

Hírdetés

Said Mamuzini a Kurdisztáni Demokratikus Párt egyik helyi tagja elmondta, hogy az Iszlám Állam uralma alatt a nők helyzete katasztrofális, szörnyű, mert semmibe veszik őket. Miután az Iszlám Állam ellenőrzése alá vonta Moszult, egyből elkezdték kiválogatni maguknak a városban élő nőket, akiknek két választásuk volt: vagy ideiglenesen összeházasodnak valamelyik harcossal, vagy elkötelezik magukat az szexuális dzsihád mellett. Azokat a lányokat és nőket, akik nem voltak hajlandóak ebbe belemenni, kivégezték a terroristák – mondta Mamuzini. Hozzátette, legkevesebb 250 nőt öltek már meg emiatt.

Hasonló borzalmakról számolt be egy másik tisztviselő is. A nők gyakorlatilag csak férfi kísérettel tehetik ki a lábukat az utcára és persze tetőtől-talpig be kell öltözniük. Jogaik nincsenek, csak kötelességük, amit a dizsihadisták szabnak ki rájuk. A fiatal fiúk és lányok szintén nem mutatkozhatnak egymással, nem sétálhatnak együtt az utcán és még beszélgetni sem állhatnak le egymással. Ugyanakkor akadnak olyanok, akik komoly pénzre tesznek szert azzal, hogy randiszervezéssel foglalkoznak titokban. Ezért viszont szintén halálbüntetés jár, nem csak a közvetítőkre, de az ismerkedni vágyó fiatalokra is.

Moszult még 2014 júniusában foglalta el az Iszlám Állam, miután súlyos csapást mértek az iraki hadseregre. Azóta rendszeresek a kivégzések a városban és a különböző kegyetlenkedések, amelyeket mind az iszlám nevében hajtanak végre a terroristák.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »