Több száz millió forint tűnt el Nógrádban

Több száz millió forint tűnt el Nógrádban

“A régió felzárkóztatása szempontjából különösen fontos, hogy a rendelkezésre álló források hatékonyan kerüljenek felhasználásra, hiszen Nógrád gyakorlatilag minden mutatóját tekintve országosan is sereghajtónak számít. Alacsony munkabérek, fokozott elvándorlás, kihasználatlan lehetőségek jellemzik az egész megyét, ezért is különösen fontos, hogy a térség számára megítélt források maradéktalanul, átlátható módon és célhoz kötötten kerüljenek felhasználásra”

 – írja Sneider Tamás a Miniszterelnökséget vezető miniszterhez címzett beadványában.

Lázár János a válaszadást átruházta a Varga Mihály vezette Nemzetgazdasági Minisztériumra, akinek megbízásából államtitkárára intézte el a százmilliók sorsát érintő kérdést két mondatban:

“A Nemzetgazdasági Minisztérium szabálytalansági eljárást követően 2016 szeptemberében elállt a támogatási szerződéstől. A kifizetett támogatás kamatokkal növelt összegének visszakövetelése folyamatban van.”

Szomorú, de egyáltalán nem meglepő a hasznosi (az élménypark Pásztó városának Hasznos városrészében lett volna kialakítva – a szerk.) eset. Ez történik, ha nem szakmai, hanem haveri alapon döntenek a közpénzek sorsáról. Áprilisban véget vetünk ennek, a Jobbik győzelme esetén a nógrádiak nyernek, hazánk egyik legelmaradottabb térsége pedig megkezdheti felzárkózását a fejlettebb régiókhoz – fogalmazott portálunknak Cseresznyés István, a térség jobbikos országgyűlési képviselőjelöltje.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »