Több száz látogatót vonz a baranyai csodaház

Több száz látogatót vonz a baranyai csodaház

Több, mint 40 ezer égővel világította ki házát egy család a Baranya megyei Helesfán. A karácsonyi látványosság minden évben több száz látogatót vonz a faluba.

A Devecz család már korábbi házát is feldíszítette, Helesfán azonban sokkal nagyobb tér áll rendelkezésükre. A környékbeliek szerint igazi látványosság lett a több mint 40 ezer égővel világító csodapalota.

Hírdetés

A családfő azt mondja decemberben ugyan legalább 30 százalékkal magasabb a villanyszámlájuk, de a sok csodálkozó látogató kárpótolja a többletkiadásért. A ház környéke be van kamerázva, így a szobából is nyomon tudja követni, mennyien jönnek hozzá a karácsonyi ünnepek környékén.

Ösztönöz, hogy mindig szebb legyen, mindig jobb legyen. Minél jobban tetsszen az unokáknak, mert tudni illik, van tíz, abból három itt a családba. Elég nagy a család, nekem is van hat gyermekem. Én sokáig nekik csináltam,35-36 évig, most ők csinálják az unokáimnak. Én már csak segítgetek az összekötözésekbe, meg ilyesmi. Mert azért ez egy nagy villamos munkát vonz magával – mondta Devecz István.

A ház sötétedéstől este kilencig van kivilágítva egészen január 6-ig, vízkeresztig.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »