Több száz koronaoltott embernél állapítottak meg tartós egészségkárosodást Németországban

A német egészségügyi hatóságok hivatalosan "csak" néhány száz embernél azonosították eddig a koronavírus elleni oltás miatti maradandó egészségkárosodást, írja a Neue Osnabrücker Zeitung és a Spiegel nyomán a Portfólió.

Németországban a koronavírus ellen beoltott mintegy 65 millió ember közül 467-nél ismertek fel az oltás miatt maradandó egészségkárosodást. Eddig 11 827-en kérték a koronaoltás okozta károk elismerését, 467 esetben hagyták jóvá a kérelmeket.

Hírdetés

A közel 65 millió beoltottnak ez a 0,00072 százaléka. Több mint 5000 kérelmet utasítottak el, 5597 kérelmet még nem dolgoztak fel.

Az észak-rajna-vesztfáliai egészségügyi minisztérium szerint az elbírálásokban jelentkező elmaradás oka egyrészt az elbírálók hiánya, másrészt az, hogy jelenleg hiányos az orvostudományban a Covid-19 elleni oltások és az egyes klinikai betegségek közötti összefüggések megállapítása.

Azok a beoltottak, akik hat hónappal az oltásukat követően egészségkárosodásra panaszkodnak, a tartományuk illetékes nyugdíjhivatalánál kérhetik az oltási károsodás elismerését, és kérhetnek kártérítést. A 11 827 kérelmet tekintve ez azt jelenti, hogy a Németországban beoltott mintegy 65 millió ember 0,018 százaléka nyújtott be ilyen kérelmet.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »