Több száz dolgozó fizetésével tartozik egy magyar város, közbelép a főispán

Több száz dolgozó fizetésével tartozik egy magyar város, közbelép a főispán

A képviselő-testület a belső feszültségek miatt döntésképtelen, ezért nagyon súlyos helyzetbe került a település.

Az Infostart is beszámolt róla, hogy nagy a baj Balmazújvárosban, a csőd szélére került a város, sok városi alkalmazott nem kapta meg a fizetését, mivel a képviselő-testület hónapok óta nem tudja elfogadni a tavalyi költségvetés módosítását és a zárszámadást.

Négy kormánypárti és két független képviselő akadályozza a tavalyi költségvetés módosítását és a zárszámadás elfogadását. Azt mondják, nincs elég információjuk ahhoz, hogy szavazni tudjanak róla, pedig többször kértek adatokat a teljes átvilágításhoz.

Hírdetés

Hegedűs Péter polgármester nyílt levelet tett közzé a Facebookon arról, hogy dolgozók százainak bérét nem tudja kifizetni a város:

Az Index úgy értesült, emiatt a főispánnak kell módosítania Balmazújváros költségvetését a Kúria Önkormányzati Tanácsának rendelete szerint, mert a város a képviselő-testületen belüli ellentétek miatt erre képtelen volt. Hegedüs Péter szerint az önkormányzatnak körülbelül 600 millió forintja van visszatartva, és emellé van 300 millió forintnyi kifizetnivalójuk.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »